61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak Türkiye dahil, tüm dünyaya yayılan Koronavirüsle mücadele Trabzon’da da sürerken vaka sayısı ne yazık ki artmaya devam ediyor. Trabzon’da en fazla koronavirüs vakasının tedavi edildiği Kanunin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde bugün itibariyle testi pozitif çıkan 115 hastanın tedavi gördüğü öğrenildi. 

KARANTİNA SAYISINDA AZALMA VAR

Dün 102 olan bu rakamın diğer hastanelerde ki Koronavirüs tedavisi gören vakaların sevk edilmesiyle birlikte 115’e çıktığı belirtildi.  Korona testi pozitif çıkan 115 hastadan 10’unun ise yoğunu bakım ünitesinde tedavilerine devam edilirken karantina sayısında ise düşüş var. 
Hastanede dün karantina altında tutulan vaka sayısı 28 azalmayla birlikte bugün sabah itibariyle 30’a düştüğü belirtildi. 

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, BİRİNİN TESTİ POZİTİF

Son 48 saat içerisinde ise hastanede Prof. Dr. Haydar Baş’ta dahil 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken bunlardan sadece Baş’ın testinin pozitif çıktığı diğer iki hastanın ise hem korona testlerinin hem de tomografi sonuçlarının negatif olduğu belirtildi.