61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak Türkiye dahil tüm dünyada salgına dönüşen Koronavirüs ne yazık ki Trabzon’da da etkisini göstermeye devam ediyor. 
Dünyada şu ana kadar toplamda 1 milyon 487 kişiye bulaşan Koranavirüse karşı Trabzon’da alınan önlemlere rağmen son 24 saatte yapılan testlerde 23 kişiye daha virüsün bulaştığı tespit edildi. 

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE Kİ KİŞİ SAYISI 8’E ÇIKTI
Trabzon’un Pandemi Hastanesi olan Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 23 kişi ile birlikte tedavi gören hasta sayısının 99’a yükseldiği belirtildi.  Koronavirüs bulaşan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısının ise  8’e yükseldiği kaydedilirken bu kişilerin de 99 pozitif vakaya dahil olduğu ifade edildi. 

KARANTİNADA Kİ KİŞİ SAYISI 66’YA YÜKSELDİ
Trabzon’da pozitif hasta sayısı ile birlikte karantina da kişi sayınınında arttığı görüldü. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün 56 olarak ifade edilen karantinada ki kişi sayısı son 24 saatte 11  kişi artarak 66’ya yükseldiği ifade edildi. Dün Karantinada ki 56 kişiden bazılarının testlerinin pozitif çıktığı bu kişilerin de 99 vaka sayısına dahil olduğu kaydedildi.  Pozitif çıkma olasılığı yüksek olan 66 kişinin testlerinin yapılmaya devam ettiği bildirildi. 

14 KURALA MUTLAKA UYULMALI
Trabzon’da bugün artan vaka sayısı sonrasında yetkililer uyarılarını yineliyor. Özellikle temasla bulaşan Koronavirüse karşı  14 kurala dikkat çekilirken vatandaşlardan bu kurallara kesinlikle uymaları tavsiye edildi. 



"1.Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovalayarak yıkayın. 
2.Öksürme veya hapşırma sırasında ağzınızı ve burnunuzu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirsek içini kullanın. 
3.Ellerinizle, ağzınıza, burnunuza ve gözlerinize dokunmayın. 
4.Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3, 4 adım mesafe koyun. 
5.Yurt dışı seyahatlerinizi erteleyin ya da iptal edin. 
6.Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evde geçirin. Ziyaretçi kabul etmeyin. Evde kendinizi izole edin. İzole edilmiş kişinin odasına maskesiz girmeyin. 
7.Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın. 
8.Sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. 
9.Havlu gibi kişisel eşyaları ortak kullanmayın. 
10.Kıyafetlerinizi yüksek ısıda yıkayın. 
11.Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının. 
12.Güçlü bir bağışıklık sistemi için bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. 
13.Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa, yaşlılar ve kronik hastalığı bulunanlarla temas etmeyin. Maske takmadan dışarı çıkmayın. 
14.Düşmeyen ateş, öksürük ve nefes almada zorluk gibi şikayetleriniz varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun".