61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyada 2 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüsün Trabzon’da hafta sonu bilançosu belli oldu.

Trabzon’un pandemi hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde hafta sonundan bugüne koronavirüsten tedavi gören hasta sayısında artış yaşandığı görüldü.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün sabah itibariyle testi pozitif çıkan toplamda 120 hastanın tedavi gördüğü belirtilirken bunlardan 5’inin yoğun bakımda tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

Trabzon’da cuma gününün rakamları incelendiğinde ise tedavi gören hasta sayısında artış olduğu ancak yoğun bakım ünitesindeki rakamlarda ise azalma olduğu görüldü.

Trabzon’da cuma günü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Koronavirüsten tedavi göre hasta sayısı 107 iken 120’ye çıktı,

Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören hasta sayısı ise 10’da 5’e düştüğü belirtildi. Hastanede karantina sayısında da olduğu gözlendi.

Cuma günü 62 olan karantina sayısı hafta sonu itibariyle 55’e düştüğü görüldü. Bilindiği gibi Trabzon’da dün Koronavirüs’ten 2, bugün de 1 kişi hayatını kaybederken toplam ölüm sayısı ise 16’ya çıkmıştı.