61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Koronavirüs vakalarının tedavi gördüğü Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi, Kanuni Kaşüstü Kampüsünde bugün itibariyle kaç vakanın olduğu belli oldu. 

10 KİŞİ TABURCU OLDU

Trabzon’da Pazartesi yükleşe geçen ve 57’ye ulaşan pozitif vaka sayısı bugün sabah itibariyle 10 hastanın taburcu olmasıyla birlikte toplamda 47’ye düştüğü bildirildi. Hastanede tedavi gören 47 pozitif vakadan 37’sinin Kovid Servisinde, 10’unun da yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü belirtildi. 

KARANTİNA SAYISI 5’E DÜŞTÜ
Hastanede ki 47 pozitif vakanın yanı sıra koronavirüs olma ihtimaline karşılık 5 kişinin de karantina altında tutulduğu belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere Pazartesi yine hastanede 40 kişi karantina altındaydı. Bu kişilerin testleri sürekli olarak yapılırken koronavirüs bulaşmadığı tespit edilen kişiler karantinadan çıkarılıyor. 

KUTLAMALAR RİSK OLUŞTURUYOR
Trabzon’da vaka sayısının düşüşü eğilimine geçmesiyle birlikte dün akşam Fenerbahçe maçından sonra ortaya çıkan görüntüler ise ister istemez endişelendiriyor. Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında 3 - 1’lik skorla mağlup etmesi sonrası bordo-mavili taraftarlar Meydan bölgesine gelerek burada kutlamalar yaptı. 


2 - 14 GÜNDE BELİRTİLER ORTAYA ÇIKIYOR
Sosyal mesafenin sıfıra indiği, bir çok kişinin maske takmadığı kutlamalar sırasında virüsün yayılma ihtimali bulunuyor. Kutlama yapanlar arasında virüs bulaştığı tespit edilmemiş bir kişinin bulunması halinde bölgede ki bütün herkes risk altında bulunuyor. 
Koronavirüs belirtilerinin  2 ile 14 günde belli olması nedeniyle Trabzon’da ki vaka sayısının bu zaman zarfında nasıl seyredeceği ise şimdiden merak konusu…