61SAAT HABER SERVİSİ - Tüm dünyada 3 Milyondan fazla kişiye bulaşan Koranavirüsle mücadelede dün Türkiye’de bir ilk yaşandı.  

Yapılan testler sonrasında yeni vaka olarak 2 bin 131 kişi tespit edilirken iyileşenlerin sayısı ilk defa yeni vaka rakamını ikiye katladı. 


95 kişinin dün hayatını kaybettiği Koronavirüsten 4 bin 651 kişi dün iyileşerek hastanelerden taburcu edildi. 
Trabzon’un koronavrüste pandemi hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde ise son 24 saatte 6 kişinin iyileşerek taburcu edildiği öğrenildi. 


Hastanede bugün ki Koronavirüs testi pozitif olan tedavi altında olan hasta sayısının, 95’den 87 düştüğü ifade edilirken 2 kişinin ise durumunun ağırlaşarak yoğun bakıma kaldırıldığı, yoğun bakımda tedavisi devam eden bir kiinin ise hayatını kaybettiği bildiridi. 

Yoğun bakıma kaldırılan 2 kişiyle birlikte burada kii hasta sayısının ise 5’ü yükseldiği belirtildi.


Hastanede karantina altına altında tutulan kişi sayısının ise 2 kişi artarak 42’ye yükseldiği kaydedildi. Dün bu rakam 40 kişi olarak açıklanmıştı. 

ÖLENLERİN SAYISI..
Trabzon'da Koronavirüs'ten ölenlerin sayısı ise 17'ye çıktığı ifade edildi. Dün KTÜ'de vefat eden kişinin koronavirüsten ölüp ölmediğinin testlerinin beklendği kaydedilirken, daha önce koronavirüsten vefat ettiği açıklanan 2 kişinin ise farklı sebeplerden hayatını kaybetiği belirtildi. 
Ancak bu 3 kişi de dahil edildiğinde Trabzon'da Koronavirüs'ten ölenlerin sayısı 20'ye yükseliyor. 

Trabzon'da koronadan acı haber geldi! Ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi