61SAAT HABER ÖZEL HABER - Trabzon’da, Koranavirüs vaka sayısı, salgının başladığı ilk günden itibaren hiç olmadığı kadar yüksek bir rakama ulaştı. Sağlık çalışanların tüm gayretlerine rağmen vatandaşların sosyal mesafe kurallarını hiçe sayması nedeniyle vaka sayısının patladığı Trabzon’da edinilen bilgiye göre Koronavirüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 300’ü geçti. 
Trabzon Valiliği de vaka sayısının bu kadar yükselmesi sonrasında flaş bir karara imza atarak Yomra ilçesinde bulunan KYK yurdunu, Trazon’un pandemi hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine tahsis etti. 

KYK YURDUNA KİMLER GİDECEK?

Testi pozitif çıkan hastalar, hastanede 1 haftasını tamamladıktan sonra 2. haftasında KYK Yurduna gidecek. Yine burada izole şekilde duracak hastaların tedavilerine sağlık çalışanları tarafından KYK yurdunda devam edilecek. Testleri negatif çıkana kadar KYK Yurdunda tedavileri yapılacak olan vakalar iyileştikten sonra ise taburcu edilecek. 
KYK Yurduna ayrıca yine koronavirüs hastaları ile temasta olup, testi pozitif çıkma ihtimali olan ve karantinada durması gereken kişilerinde izole bir şekilde duracağı ifade ediliyor. 

SADECE KANUNİ’DE 180 POZİTİF VAKA.. TOPLAM 300’Ü GEÇİYOR
Vaka sayısında patlama yaşayan Trabzon’da, sadece Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12’si yoğun bakım olmak üzere 180 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin haricinde, KTÜ Tıp Fakültesi, Yavuzselim Kamil Hastalıkları Hastanesi, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi ve bazı ilçe hastanelerinde bulunan vakalarla birlikte testi pozitif çıkan toplam vaka sayısının 300’ü geçtiği bildirildi. 

FINDIK VE ÇAY MEVSİMİ BAŞLADI VAKA SAYISI ARTTI
Trabzon’da Haziran ayında azalan vaka sayısının neden bu kadar yükseldiği de belli oldu. Haziran ayında 20’li rakamlara kadar düşen, hatta üst üste bazı günler vaka çıkmadığı Trabzon’da özellikle gurbetçilerin gelişiyle birlikte vaka sayıları yeniden patlama yaşadı. Fındık ve çay mevsiminin başlayacak olması nedeniyle İstanbul gibi büyükşehirlerden Trabzon’a gelen vatandaşlardan bazılarının ne yazık ki virüsü de beraberinde getirdiği belirtildi. 
Virüs taşıdığını bilmeden akrabaları iletişime geçen bu kişiler, virüsün yeniden Trabzon’da patlama yapmasına neden oldu. 

2 DALGADA GURBETÇİLERLE GELDİ
Hatırlanacağı üzere Trabzon’da ilk vakalarda ilk dışı kaynaklı belirmişti. Dünyada salgının başladığı ilk günlerde yurt dışından gelen bazı vatandaşlar akrabaları ile temasa geçerek Trabzon’da virüsün yayılmasına neden olmuştu.  Salgının ikinci dalgasını  daha kötü bir şekilde yaşayan Trabzon’da salgının başladığı ilk günlerde vakalar yurt dışı kaynaklıyken, şimdi ise yurt içi kaynaklı olarak ifade ediliyor.