61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgınında Türkiye genelinde son rakamlar açıklandı. 

TÜRKİYE’DE VAKA SAYISI 7402 OLDU, KAYIP 108

Sağlık Bakanlığı’nda yayınlanan verilere göre Türkiye’de toplamda vaka sayısı 7402'ye yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 108 oldu. Koronavirüsten bugüne kadar toplam 70 kişinin de iyileştiği belirtildi. 

TRABZON’DA 28 KİŞİDEN 3’Ü YOĞUN BAKIMDA

Trabzon’da ise koroanvirüs salgın hastanesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vaka sayısının 28 olduğu ve 3 kişinin yoğun bakımda tedavi edildiği ve bir kişinin 90 yaş üstü durumunun ağır olduğu bildirildi.

TRABZON’DA 50 KİŞİ NEGATİF AMA KARANTİNADA

50 kişinin ise hastanede pozitif hastalarla temas ettikleri gerekçesiyle koronavirüs polikliniğinde karantina altında tutuldukları kaydedildi.

TRABZON’DA TOPLAMDA 40 VAKA VAR

Trabzon genelinde diğer hastanelerle birlikte vaka sayısının toplamda 40 olduğu ve hayatını kaybedenlerin 2 olduğu ifade edildi.

TRABZON’UN GİRİŞ ÇIKIŞLARINA KONTROL NOKTASI KURULDU

Konuyla ilgili Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 61saat.com’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

VALİ USTAOĞLU, ‘’VATANDAŞLARI KONTROL EDECEĞİZ''

"Şehir dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız, şehirlerarası otobüs seferleri izne tabi olduğu için özel araçlarıyla memleketlerine gelmek istemektedirler. Tabii ki bu gelen vatandaşların durumlarının ne olduğu bilinmemekte. Bu nedenden ötürü bizler Trabzon’un dört giriş çıkışında kontrol noktaları kuruyoruz. Bu kontrol noktalarında güvenlik güçlerimiz ve sağlık ekiplerimız olacak’'

VALİ USTAOĞLU, ‘’MAHALLENİN MUHTARINA KARAKOLA BİLGİ VERECEĞİZ''

''Şehir dışından memleketine gelen insanlarımıza bir form dolduracağız. Hangi ilçeye hangi mahalleye gittiğini tespit altına alıp o mahallenin muhtarına bilgi verecegiz. O mahallenin ,o ilçenin karakoluna bilgi ileteceğiz’’

VALİ USTAOĞLU, ‘’14 GÜN İZOLE ETMEYEN KİŞİLERE ŞİDDETLİ CEZALAR''

''Şehir dışından ilimize girip kendini karantina altına almayan 14 gün kendini izole etmeyen kişilerle ilgili şiddetli cezalar uygulayacağımızı herkes bilsin. Bu çok önemli ve ciddi bir konudur, kesinlikle kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Rize girişinde Of ilçemize, Giresun girişinde Akçaabat ilçemize, Gümüşhane girişinde Maçka ilçemize ve Bayburt girişinde Araklı ilçemize kontrol noktaları kuruyoruz" dedi.