61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgını ile sağlık çalışanlarının mücadele ettiği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde rakamlar gelmeye başladı.

TRABZON’DA TOPLAMDA 109 POZİTİF VAKA

Trabzon’da koronavirüs nedeniyle çeşitli hastanelerde tedavi görenlerin sayısı 109 olduğu öğrenilirken Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 74 pozitif vaka olduğu ve 80 şüphelinin karantinada tutulduğu kaydedildi.

TRABZON’DA VEFAT 13 OLDU, ENTUBEYE BAĞLI 10 HASTA

BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın hastanede vefatı ile Trabzon’da ölüm sayısı 13’e yükselirken yoğun bakımda entubeye bağlı 10 hastanın tedavi gördüğü bildirildi.

TRABZON’DA KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE DEV EKİP

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta sonu 23 hasta taburcu olurken koronavirüs ile mücadelede toplamda çoğu uzman doktor ve acil ekibi olmak üzere ortalama 150 özel ve kamu çalışanının olduğu öğrenildi.

TRABZON’DA GÜNDE 150 ŞÜPHELİ HASTANEYE GELİYOR

Bölgeye ve ilçelere hizmet veren hastanede, kamu ve özel hastaneler ile Aile Halk Sağlığı Merkezlerinin sevk ettiği ortalama 150 şüphelinin hastaneye getirildiği ifade edildi.

KARANTİNAYA ALINIYORLAR

Sevk edilen hastalarının önce semptomlarına bakıldığı ifade edilirken şüphenilen hastaların kan örnekleri alınarak hastanede karantina altına alındığı kaydedildi.