61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak tüm dünyada etkisini sürdüren ve yaklaşık 3 milyon kişiye bulaşan Koronavirüs, Türkiye’de yayılma hızı düşmeye devam ediyor. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşam açıkladığı rakamlara göre son 24 saatte yapılan 30 bin testten 2 bin 357 kişinin pozitif çıktığı belirtilirken vefat eden sayısı 99, iyileşenlerin sayısı ise 3 bin 558 olarak ifade edildi. 
Bu rakamların ardından Türkiye’de toplam Koronavirüs vakasının 110 bin 130 olarak ifade edilirken, toplam vefat eden 2 bin 805, toplam iyileşen ise 29 bin 140 olarak açıklandı.

Türkiye’de bu gelişmeler yaşanırken Trabzon’un Pandemi Hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de vaka, karantina ve yoğun bakım sayısı belli oldu. 
Buna göre hastanede testi pozitif çıkan 95 kişinin tedavi altında olduğu kaydedilirken, tespit pozitif çıkma olasılığı olması ihtimaline karşılık 40 kişinin de karantina altında tutulduğu kaydedildi. 
Hastanede ki yoğun bakım sayısı ise 4 kişi olarak ifade edildi. 


ÖNEMLİ BİR ARTIŞ YAŞANMADI
Trabzon’da 4 günlük sokağa çıkma yasağı sırasında ise vaka sayısının önemli bir oranda artmadığı görüldü. 
Yasak uygulanmadan önce 22 Nisan’da hastanede toplamda 89 kişinin koronavirüsten tedavi gördüğü kaydedilirken bu rakam 4 gün içinde 95’e yükseldi. 
Ancak buna karşın 54 olan karantina sayısı yine 4 gün içinde önemli bir oranda azalarak 40’a düştü. 
Yoğun bakımda ki hasta sayısı 4’te kaldı. 

FAKÜLTEDE HAYATINI KAYBETTİ.

Trabzon’da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra dün akşam KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde Korona ünitesinde tedavi gören kanser hastası bir kişi hayatını kaybettiği bildirildi. Hatırlanacağı üzere bu kişinin yakınları hastanede ki görevli sağlık personeline saldırmıştı. 

ÖLEN SAYISI 17'YE ÇIKACAK, 2 KİŞİN NEGATİF ÇIKMIŞTI.. 
 Trabzon’da ki ölen vaka sayısı bu kişi de dahil edilirse 17’ye çıkacağı kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere Trabzon'da 2 şüpheli ölümde testler negatif çıktığı için toplam rakama dahil edilmediği belirtildi.