61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER

Türkiye’de etkili olan koronavirüs salgını Trabzon’da tekrar yükselişe geçti. Trabzon’da pozitif vaka sayısı ve ölümlerin en yoğun yaşandığı Nisan ayının ardından koronavirüs vaka sayısının en yüksek seviyeye çıktığı bir diğer ay Temmuz ayı oldu.

TRABZON’DA 79 POZİTİF VAKA VAR

Tedbirlerin gevşetilmesinin ve şehirler arası yolcuların kaldırılmasının ardından Trabzon’da geçtiğimiz ay onlu rakamlara düşen vaka sayısı 16 Temmuz 2020 tarihi itibariyle 79’a yükseldi.

10 HASTA YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRÜYOR

Koronavirüs ile mücadelede Trabzon’un kilit hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10’u yoğun bakım olmak üzere toplamda 79 hasta koronavirüs teşhisiyle tedavi görüyor.

ARALARINDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA VAR

79 hasta içerisinde sağlık çalışanlarının da tedavi gördüğü öğrenilirken koronavirüse yakalanan hastaların şehir dışı temaslı olduğu sağlık çalışanlarının ise COVID-19 servislerinde görevli olduğu kaydedildi.

Trabzon'a virüsü bakın kimler getiriyor / Haberimizde...

BAŞHEKİM SÜLEYMAN TÜREDİ, ‘’NİSAN AYINDAN SONRA EN AKTİF HASTA SAYISI''

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi, dün yaptığı açıklamada, ''Maalesef vaka sayılarımız artıyor ve hastalığın en yoğun yaşandığı Nisan ayından sonra en fazla aktif hasta sayısına ulaştığımız bir zamanı yaşıyoruz. Bunun sebebi uyarıları yeterince titizlikle uygulamamamız, sosyal mesafeye dikkat etmememiz, İstanbul başta olmak üzere başka vilayetlere seyahatler yapmamız ve memleketimize gelince tedbirleri bir tarafa bırakıp birçok kişiyle gerekli veya gereksiz temas etmemiz. Bu süreci bir yerde kırmazsak ve bu artışa engel olmazsak zor ve sıkıntılı bir süreç bizleri bekliyor. Ertelediğimiz sağlık sorunlarımızla uğraşmamız, ertelediğimiz ameliyatları, kontrolleri yapmamız gerekirken yeniden enerjimizin çoğunu bu illet hastalığa ayırmak durumunda kalabiliriz. Lütfen tekrar herkes titizlikle uyarıları dikkate alsın. Kendimiz, evladımız, anne babamız ve yakınlarımızın başına gelmeden işin ciddiyetini anlayamıyoruz ama kimse bu hastalığın kendisinden çok uzak olduğunu sanmasın’’ diyerek vatandaşları uyardı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, ‘’TRABZON’DA SON 3 GÜNDE PNÖMİYE RASTLANMADI’'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada Trabzon’da son 3 günde yoğun bakıma sevk edilen hastanın olmadığını açıklayarak, ''1.000’in altındaki ikinci günümüz. Yeni iyileşen hasta sayımız, yeni vaka sayısından fazla. Malatya, Trabzon, Kilis, Yalova, Bayburt ve Ardahan’da 3 gündür pnömoniye hiç rastlanmadı. Yeni vaka verileri yakın günlerde ciddiyetimizin arttığını gösteriyor’’ dedi.