Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Kiban Yaşan Güven, koronavirüsle mücadele eden sağlık personelleri adına konuştu. Güven, “Bazı hastaların umarsız davranışları karşısında demoralize oluyoruz” dedi. 

ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Kibar Yaşar Güven, koronavirüs sürecinde sağlık personelleri olarak yeterli duyarlılık ve anlayışla karşılaşmadıklarını söyledi. Sağlık personellerinin virüsle mücadelenin kahramanları olduğunu belirten Güven, “İnsanlar üzerimizdeki sorumluluğun ve yükün farkında değiller. Biz of demeden üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan da sadece anlayış bekliyoruz” dedi. 

DUYARLILIK YOK

Trabzon’da hastalığın bulaşacılığı konusunda bilincin yetersiz olduğunu da kaydeden Dr. Güven, “Doktorlarımız artık bunaldı. Bir hasta beraberinde 5 - 10 kişiyle geliyor. İnsanlarımız hala hasta ziyareti yapıyor. Hastaların yanında gelen kişiler tedavi sürecine müdahale etmeye çalışıyor. Bu anlayış da bulaşının hızlanmasına ve hastalığın geniş kitlelere yayılmasına neden oluyor. Toplulumuzda duyarlılık yok” şeklinde konuştu. 

BİZDE İNSANIZ

Koronavirüsle mücadele sürecinde virüsün meslek hastalığı olarak sayılması gerektiğini vurguyalan Doktor Güven, “Bazı hastaların umarsız davranışları karşısında demoralize oluyoruz. Biz de birer insanız. Artık tükenmişlik sendorumu yaşıyoruz. Yetmiyor bir de hasta yakınlarının şiddetine maruz kalıyoruz. Biz sağlık personelleri olarak Covid 19’un meslek hastalığı kabul edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Sonnokta)