Teyakkuz halinde olan ekipler, her gün çok yoğun bir programla dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriyor. Sadece merkezde değil ilçelerde de yürütülen çalışmalardan son derece memnun olan vatandaşlar, gösterilen hassasiyet nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.
 
Toplum sağlığına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda günlük yaşantısını gönül rahatlığı ile sürdürebilmesi için çalışmalarına çok yoğun şekilde devam ediyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, sadece merkezde değil ilçelerde de dezenfeksiyon çalışması yapıyor. Ekipler bu kapsamda Ortahisar ile birlikte ilçelerdeki Hükümet Konakları, Emniyet Müdürlüğü binaları, TİSKİ ödeme noktaları, nezarethaneler ve kamu kurum kuruluşu binalarında dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdi.  
 
Öte yandan otobüslerde, dolmuşlarda, taksilerde ve Otogar gibi vatandaşların sıklıkla kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, tüm kapalı alan etkinliklerini iptal ederken, EYOF Sosyal Tesisleri, Atapark Çay Bahçesi, Botanik Park, İskenderpaşa çay ocağı ile Sera Gölü Tabiat Parkı’nda da hizmetlerine geçici süre ara verdi.  Ayrıca belediye bünyesinde verilen kurslarda da eğitim çalışmaları durduruldu.
 
ÇALIŞMALARIMIZ TİTİZLİKLE DEVAM EDECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm önlemleri en üst düzeyde almak için yoğun hayret gösteriyoruz. Sorumluluk alanımızda bulunan noktalarda dezenfeksiyon ve halkımızı bilinçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Sadece merkezde değil, ilçelerimizde de belirlenen program dahilinde yoğun şekilde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın virüsten korunması noktasında yoğun bir gayretle çalışan mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Yaşanan bu süreçte kişisel sorumluluklarımızı yerine getirmek de önem arz etmektedir. Panik yapmadan ve tedbiri elden bırakmadan başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ve ilgili kurumlar tarafından belirtilen önlemleri el birliği ile uygulayarak bu süreci atlatacağımıza inanıyorum. Dezenfeksiyon çalışmalarımız her gün titizlikle devam edecek. Bu konuda halkımızın için rahat olsun” dedi.