61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzondan seyahat izen belgesi olanlar şehir dışına nasıl gidebilir...

Trabzon’da kaç koronavirüslü vaka var.. kaç kişiye ceza yazıldı. Koronavirüslü hasta Trabzon’da hastaneden neden kaçmak istedi. 

Ceza yiyen eczanelere ceza yazan komisyon ile ilgili şok iddia... maske dağıtımı ile ilgili kafaları karıştıran sorular...

Erhan Esaspehlivan ile gündem özelde… 

Program başladığında bu sayfadan, 61saat Twitter hesabından TIKLA TAKİP  ve 61saat Facebook hesabından TIKLA TAKİP takip edebilirsiniz.. 

Esaspehlivan’ın ifadelerinden satır başları şu şekilde: 

- Koronavirüs nedeniyle Trabzon’da bugüne kadar 11 kişi vefat etti.

- Türkiye’de bugüne kadar 650 kişi vefat etti. 

- Bugün sokakları gezdik. Trabzon sokaklarında yine maalesef, çok boş gezen, çok fuzuli işler için gezen insanlar var. Bunların kimileri çok önemli bir işim var diyor, elektrik faturası ödemeye gidiyor. Gerçekten üzüntü duyuyorum. İnsan hayatının ne kadar önemli olduğunu ne zaman anlıyoruz o solunum cihazına bağlandığımız zaman… 

- Trabzon’da vaka sayısı artmaya devam ediyor. Özelilkle kronik hastalığı olanlar, vücut direnci düşük olanlar için çok önemli. 

- Trazon’da vaka sayısı 86.. 

- Hastanelerde yoğun bakımda 7 hastamız var.. 

- 7 hastamızdan 3 - 4 tanesi enbüte edilmiş. Solunum cihazıyla hayatını sürdürüyor. 

- Trabzon'da bine yakın test yapıldı. Bunlardan şüpheli görünen 350 vatandaş var. Bunlar Trabzon'un hemen hemen bütün ilçelerine yayıldı. 

- Şu anda sadece Hayrat ilçemizde 3 muhalle karantinaya alındı.

- 14 günlük ev izolasyonunda 1398 kişi var. Bunlar şehir dışından veya yurt dışından gelenler..  

-  Trabzon'da 5 bin 307 kişinin ev karantinası bitti. 

- Trabzon’da pazarcı vatandaş hastaneden kaçmak istedi. Görevlilere beni bırakın gidip para kazanmam lazım. Ancak riskli bir hasta. Çevik kuvvet tarafından alınıp yeniden hastanede ki odasına götürüldü.  Sıkıntılı bir durum. Yangın merdiveninden kaçmak neyin nesi..