61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Koronavirüs vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor. Alınan son bilgilere göre il genelinde evlerde izolasyonda ki vatandaşlar da dahil vaka sayısı 2 bini aşarken, bu durum salgının başladığı ilk günden itibaren en yüksek seviyede olduğu kaydedildi. 
Vaka sayılarının hızla artması sonrasında Trabzon’da valilik bünyesinde çeşitli önlemler alınmaya başladı.


İlk olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu dün sosyal medyadan “Kendini koru, kentini kurtar” etiketiyle kampanya başlatılırken bugün de pandeminin zirve noktasını yaptığı Mart ve Nisan aylarında yapılan uygulama yeniden başlatıldı. 
Trabzon’da araç ve insan yoğunluğunun en yüksek olduğu caddelerden Maraş ve Meydan Bölgesinde polis anonslarla vatandaşları Maske, Hijyen ve sosyal mefese noktasında uyarılarda bulunuyor. 


Vatandaşların Koronavirüse yakalanmamak için özellikle bu 3 kurala uymalarını isteyen polisler, Mart ve Nisan aylarında da yine bu şekilde sokaklarda anonslar yapmıştı. 
Trabzon’da vatandaşların, sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralıdan uymaları için hem polis hem de jandarma tarafından sık sık denetimler yapılıyor.