Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü, Hamamizade Kültür Merkezi'nde 11 Temmuz (yarın) saat 16.00'da düzenleyeceği 'Her çocuğun bir ailesi olmalı' ve 'Koruyucu Aile Hizmetinin İslamdaki Yeri' konulu konferans düzenleneceğini açıklandı.

Televizyon programcısı ve konuşmacı Mustafa Karataş'ın katılacağı konferans öncesi Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon il Müdürü Ahmet Kurt çocukların sağlıklı gelişimi ve kendilerini koruyup sevip destekleyecek güven sağlayacak sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayacak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır diyerek sorumlu aile bireyleri konferansa davet etti.

Kurt, ‘’Çocukların yeterli sevgi alabildikleri gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri kanıtlanmıştır’’ diyerek ailelerin çocuklara sahip çıkıp onları güzel bir şekilde yetiştirmesi konusunda ısrarla konuşmasına devam etti. Korunmaya muhtaç çocuklar için ailelere seslendi ‘’İl Müdürlüğümüze bağlı 26 koruyucu ailemiz bulunmakta ve 33 çocuğumuzda koruyucu aile hizmetinden yararlanmaktadır’’ diyerek tüm vatandaşları çocuklar için yardıma davet etti.

ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMANIN İSLAMDAKİ YERİ

Kurt şu şekilde devam etti;

''Çalışmalarımız doğrultusunda Trabzon Valiliği önderliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce ve Ortahisar Belediyesi işbirliğiyle Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ’ın Trabzon’da ilk kez konuşmacı olarak katılacağı ‘’Koruyucu Aile Hizmetinin İslamdaki Yeri’’ konulu konferansa gerekliği duyarlılığın gösterilmesini bekliyor, tüm Trabzon halkını konferansımıza davet ediyoruz.Korunmaya muhtaç çocuların korunması için elimizden geleni yapmalıyız. Haydi Trabzon geleceğimizin elinden tutmaya çocuklarımızı sağlıklı bir yaşama adım attırmaya..''