61SAAT HABER SERVİSİ - Bir çok okulun zili çalarken, zili çalmayan tek okullar ise Trabzon’da hem öğrenci sayısı azalması, hem de taşımalı eğitime geçilmesi sonrası boş kalan, köy okulları. 

Trabzon’da bu şekilde onlarca okulun bulunduğu belirtilirken vatandaşlar tarafından bağışlanan arazilere yapılan binaların bazıları şimdilerde çürümeye terk edilmiş durumda. 
Boş kalan okullardan birisi de Trabzon’un Ortahisar İlçesine bağlı İncesu Köyündeki eski köy okulu. 

Kara tahtanın ve sıraların hala bulunduğu okulun bir bölümü vatandaşlar tarafından ahır olarak kullanılırken, diğer bölümünde ise Halk Eğitim kurslarına ayrılmış durumda... 

17 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTI
Vatandaşlar, Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bu boş okulların köy tüzel kişiliğine verilmesini ve burada gençler için projeler üretilmesini istiyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz köy halkından Emekli öğretmen Bilal Kalaycı, kendisinin bu okulda 17 yıl öğretmenlik yaptığını anlatarak, “Ben orada 17 yıldır  öğretmenlik yaptım. Buranın öğrencisi azaldığı için taşımaya aldılar. Burası da böyle kaldı.  2000’lerin başında burası kapanmak zorunda kaldı” diye konuştu. 

İŞ İMKANIDA OLUŞACAK... 
Mahalle azalarından Ekrem Uzun ise, kendilerinin iş adamlarıyla görüştüklerini belirtirken eski okulu mahalleye kazandırmak istediklerini söyledi. Buralarda mahalle gençlerine kurslar vererek hemde iş imkanı hedeflediklerini kaydeden Uzun, “Bizim bazı iş adamı arkadaşlarımız diyor ki biz okulun üstünü yapalım, önünü yapalım. Çocuklara oynamak için araçları alalım. Bir kızımızın kına gecesini yapalım. Devletimizin bize müsaade etsini istiyoruz” dedi. 
Arsanın Ali Faik Uzun tarafından devlete bağışlandığını kaydeden Uzun, kendisinin de orada okuduğunu belirtti.