61SAAT HABER SERVİSİ - Daha önce konuyla ilgili bir açıklama yapan mahalleli bugün de ‘Kapanacak’ denilen yolda eylem yaptı. 
Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, “Vali gelmeden, yolu açmayız” dedi. Ardından  yolun açılmaması nedeniyle yolun mülkiyetine sahip olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güvenlikçileri ile kısa süreli bir gerilim yaşandı. 
Gerilimin ardından vatandaşlar bir süre burada oturma eylemi yaptı. Oturma eylemenin ardından ise eylem yapan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı. 
Burada yapılan ortak açıklamada, yolun eskiden beri burada bulunudğunu kendilerinin genişlettiğini kaydederken bir çok mahalleyede buradan ulaşım sağlandığını kaydettiler. Yolun kapatılması durumunda mağdur olacaklarını belirten vatandaşlar, yolun ulaşıma açık olmasını istedi. 
Bu yolla ilgili KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, daha önce 61saat’e yaptığı açıklamada, “Yol yapımı devam eden çocuk hastanesinin otoparkının yapımı bitene kadar kapalı kalacak Ama otopark yapımı tamamlandıktan sonra tekrar otopark içerisinden trafiğe açık olacaktır. Bu yolun kapatılması ile ilgili Belediye ve Valiliğe bilgi verilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.