Programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş Kudüs’ün geçmişini ve önemini anlatan bir slayt gösterisi yaptı. 

Ardından konuşma yapan Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği Resmi Sözcüsü Talal Nassar, İslam Ülkelerinin bir araya geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Kudüs ilk kıblemizdir. Oraya sahip çıkmak tüm müslümanların görevidir. Akılsız Trump’ın bu hareketi islam alemini bir araya topladı.

Amerika yalnızlaştırıldı, rezil rüsva oldu. Direnişçiler olarak bizler de sizin bu girişimler karşısında 

Filistin’in işgal edilen topraklarını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Bütün katliamlara rağmen şundan emin olsun. Siz değerli kardeşlerimizin destekleriyle hergün daha iyiye gidiyoruz. İsrail’i Allah’ın izniyle alt edebilecek güçteyiz. Onlar kendilerince önümüzdeki savaşın son savaş olduğunu söylüyorlar. Bize karşı galip gelemeyecekler. Gelecek günlerde de göreceksiniz ki onlar bizi bitirecek olduklarını zannetse de bunun tersi olacak. 

Bizim umutlu olmamız lazım. Bedel ödememiz lazım. Bedel ödemedikçe düşmanımıza karşı galip gelemeyiz. Bu direnişi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız.”