Öz, yaptığı yazılı açıklamada, 24-25-26 ve 27 Eylül'e tekabül eden Kurban Bayramı'nın huzur ve güven içinde geçmesi, kamu hizmetlerinde bir aksaklık yaşanmaması, vatandaşların ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmesi, muhtemel dilek ve şikayetlerin kabul edilebilmesi amacıyla çeşitli tedbirler alındığını belirtti.

Bayram öncesi ve bayram süresince İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünün görev bölgeleri itibariyle huzur planlarını uygulamaya koyacağını, şehiriçi ve şehirlerarası yollarda trafik denetimlerinin arttırılarak etkin şekilde uygulanacağını vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Alo 155-156 telefon hatlarına yapılan müracaatlar süratle değerlendirilecek ve sonuçlarının takibi sağlanacaktır. Belediyeler zabıta hizmetlerini arttırarak sürdürecek, özellikle alışveriş yerlerindeki denetimleri yoğunlaştıracaklardır. Belediyelerde nöbetçi memurluklar oluşturulacak, su, kanalizasyon arıza ve bakım ekipleri, itfaiye ekipleri hazır hale getirilecek, günlük çöp toplama işlerine aksatılmadan devam edilecektir. Elektrik ve telefon hizmetlerinde bakım ve arızaların ivedi olarak giderilmesi için ekipler yeteri kadar araç ve teçhizatıyla oluşturulacaktır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri hizmete hazır bulundurulacaktır. Hastanelerin acil servisleri takviye edilecektir. Kaymakamlıklar, ilçelerinde benzer tertip ve tedbirleri alacaklardır."