61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Meydan Parkı’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine vatandaş büyük ilgi gösterdi. Mehteran ekibinin gösterisi ile başlayan programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Trabzon İl Müftüsü  Keramettin Demir, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ve beraberinde bir çok isim katıldı.
Programda ilk olarak Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, konuştu. Demir, “ Tüm protokolü saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Allah’ın rahmet ve bereketi üzerine olsun.  Malumunuz Diyanet İşleri Başkanlığı 1980’den bu yan Hz. Muhammed  S.A.V efendimizin doğdu bu günleri kutlu doğum haftası olarak adlandırdı. 09-20 Nisa arası Kutlu Doğum Haftası adı altında tüm il ve ilçe müftülüklerinde kutlanacaktır.
Bu senenin konusu Hz. Peygamber ve gelin birlik olalımdır. Diyanet’e teşekkür ediyoruz böyle güzel bir konu gündeme getirdiği için.Hz. Muhammet’in tartışılmaya açıldığı, “bize Allah yeter, Peygamber’e gerek yok, Hz. Muhammet Resulallah” akımlarının başladığı bu günlerde böyle bir konuyu işlemek faydalıdır.
Peygamberimiz tevhid mücadelesi verdi.

Putlara tapılıyordu güya Allah’a yaklaşacaklardı.

Böyle bir zamanda peygamberimiz gönderildi.

La ilahe illallah dedi.

Hz. Muhammet Allah’ın resulüdür.

Peygamberi kabul etmeden islam olmaz.

Bu akideyede tevhid akidesi deniyor.

Allah bu inananların arasında vahdet’i oluşturmuştur.

Peygamber efendimize yapmadıkları kalmadı bu vahdet’i (birlik) bzmak için.

Krallık bile teklif ettiler ama peygamberimizi vazgeçmedi ve birliği devam ettirdi.

Seyfullah Kınalı ise mikrofona gelince ilginç bir olay yaşandı sözü Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na vermek isteyen Kınalı, Gümrükçüoğlu’nun ısrarına dayanamayınca konuşmasını yaptı.
Kınalı “Reçetede sıkıntı var. Her yer huzursuz. Sıkıntı Kuranı ve Peygamberimizi tanımamak.  Biz Kuran ve Peygamberimizle yüzleşmediğimiz sürece bu sıkıntılar Dünya’da devam edecek. Herkese Peygamberimizin komşuluğunu niyaz ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından vatandaşa gül, pilav ve ayran dağıtımı yapılırken vatandaşlar kısa süreli izdihama yol açtı.