61SAAT HABER SERVİSİ - Kendisine okulda ders vermesi için gelen teklifi çok olumlu karşıladığını kaydeden Doç. Dr. Baş, "Çünkü üniversitede öğrencilerle yaptığımız derslerde aradığımız bazı özlemlerin gerçekleştirilebilmesini, ancak ve ancak bize gelen öğrencilere daha önceden kazandırılmış olmasına bağlı olduğu inancındayım. 
Buradan hareketle, vasıflı makine mühendisliği bölümünde okumak isteyen öğrencilerin alt yapılarının donanımlı olma durumu ne kadar fazla ise o bölümde başarı oranları da o kadar fazla olur” dedi. 

GENÇLERİN, ENERJİSİ OLUMLU KANALİZE EDİLMELİ
Gençlerin enerjisinin olumlu manada kanalize edilmesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Baş, "Hocamızın bize yaptığı ilk teklifi olumlu karşılamamın bir sebebi de gençlerimizin enerjileri çok fazla. Bunu kabul etmemiz lazım. Bizde ki eksiklik ise, gençlerde ki bu enerjinin olumlu manada gereken vasıflara, kanallara, kanalize edilememesidir. Yoksa gençlerimiz pırlanta gibi gençler. Bunları doğru düzgün şekilde yönlendirmemiz lazım. Bu hususta bizlere çok görev düşüyor” dedi. 

HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA UZATMASI LAZIM
Doç. Dr. Baş, projenin Türkiye çapında uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, “Projenin ülkemiz çapında en kısa sürede yayılması temennimiz. Bir eğitim kurumunda size uygun öğrenci perspektifine göz atmak istediğinizde, başarılı olabilmede alt yapısı iyi olan öğrencileri tercih etmeniz doğal hakkınız.  Bunu da ancak, bu gibi projelerle sağlayabileceğiniz gerçeği ortadadır. Bu nedenle bu projeleri destekliyorum ve herkesin taşın altına elini uzatması gerektiğini düşünüyorum. 

ÜNİVERSİTE VE LİSEDE DERS VERMEK
Bu özveriyi, mücadeleyi gerektiriyor. Çünkü Üniversitede ki platformda ders vermekle, bu gibi platformda ders vermek arasında çok fark var. Gençleri bu manada olumlu yönde kanalize etmede farklı efor sarf etmek gerekiyor. Herkesin katkısı olması lazım” dedi. 

Okul Müdürü Halil İbrahim Aydın ise, okulların 3. eğitim - öğretim yılında olduğuna dikkat çekerek, "Motorlu araçlar üzerine okulumuz eğitim - öğretime devam etmekte. Onun çatısı altında da iş makineleri, elektro mekanik, kaporta ve boya olarak 4 dalı bulunmakta” dedi. 

SENEYE DAHA FAZLA ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Projenin Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyonunda yer aldığına dikkat çeken Aydın, "Bunu Türkiye’de ilk başlatan okullardan biriyiz. Eğitime farklı bir bakış açısı, farklı bir soluk getirmek ve özellikle mesleki eğitim alan öğrencilerimizin kendilerini daha değerli hissetmelerini sağlamak için başlattık
Şu anda ilk etapta deneme amaçlı olarak tek bir hocamızla işe başladı. Seneye inşallah bunu daha da genişleterek daha ileri götürerek arttırmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORLAR
Öğrencilerden ve velilerinden olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Aydın, "Nihayetinde burası mesleki eğitim kurumu. Halk nezdinde mesleki eğitim kurumlarına olumlu bakış açısı şu dönemde yok. Biz bunu kırmak istiyoruz” dedi.