61 SAAT HABER SERVİSİ-FATİH YILMAZ-Araklı’da Yolgören Mahallesi Dede Korkut Caddesi’ndeki evlerinde yaşamlarını sürdüren İsmail-Hava Köse çiftinin okula kayıt yaptırmak için evden çıkan 14 yaşındaki kızları Tuğba ve 18 yaşındaki ablası Kebire Köse’den uzun süredir haber alınamıyor. 

Araklı’da 9 Temmuz Pazartesi günü saat 12.00 sıralarında evden çıkıp Merkez Mahallesi’nde bulunan Yılmaz Çebi İmam Hatip Lisesi’ne kayıt yaptırmaya giden Tuğba ile ona eşlik eden ablası Kebire Köse kaydı yaptırdıktan sonra eve dönmedi. Saatin ilerlemesiyle kızlarını merak eden anne Hava Köse, saat 16.30’da okulu arayarak kızının kayıt yaptırmaya gelip gelmediğini sordu. Telefona cevap veren öğretmenin iki kız kardeşin kayıt yaptırmaya geldiğini belirtmesi ve 12.45 gibi okuldan ayrıldığını söylemesi üzerine telaşa kapılan anne, yakınlarına haber vererek eşi İsmail Köse ile birlikte Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu. Cep telefonları bulunmayan ve kamera kayıtlarında yapılan incelemelerde okul kaydını yaptırdıktan sonra nereye gittikleri belli olmayan iki kız kardeşi bulmak için emniyet güçleri vatandaşla birlikte seferberlik başlattı. Polis ekipleri her yerde kız kardeşleri ararken, aile de endişeli bekleyiş hakim. 

Emniyet güçleri, basına dağıtılan fotoğrafta yer alan iki kız kardeşin görülmesi halinde en yakın emniyet müdürlüğüne, polis merkezine veya jandarma karakoluna haber verilmesini istedi. Araklı Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili araştırma başlatırken, iki kız kardeşi arama çalışmaları da devam ediyor.