61SAAT SPOR SERVİSİ  - Hasan Tüncel

Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan’da ticaret yapmasına sert tepki gösterdi.
Bilindiği üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir Ramazan programı düzenliyor. 

HAKSIZ REKABET

Sera Gölü ve Olimpiyat Parkı Sosyal tesislerinde piyasanın çok altında 23 TL’ye iftar veren Belediye’ye lokantacıların tepkisi büyüyor.
Konu ile ilgili zor durumlar geçirdiklerini 61saat’e söyleyen Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er “gerekirse sokağa çıkarız” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin haksız rekabet yaptığının altını çizen Er  “esnaf kira ödüyor işçisine sigorta ödüyor ama belediye İŞKUR çalışanları ile kira ödemeden esnafla rekabete yapıp bir de bunu billboardlara ilan veriyor. 

BİZ KUKLAYIZ

 Biz bu konuyu ile ilgili 10 lokantacı arkadaş ile toplanma kararı aldık. Biz sadece açıp kapatıyoruz. Bizi zor duruma düşürdüler.  Bizi kimse adam yerine koymuyor. 2 senedir Büyükşehir Belediyesi’nden randevu istedim halan daha randevu alamadık. Biz burada kuklayız. Bir üstlerimiz de ilgilenmiyor zaten. Teşekkür ediyor devletin yaptıklarına sadece. Zor durumdayız. Basını davet ettik bir basın açıklaması yapacağız. Lokantacı arkadaşlarımızı davet ettik.  Gerçekten çok sıkıntılıyız. İşçi parasını bile çıkaramıyoruz. 

SOKAĞA ÇIKACAĞIZ

Ben böyle devlet anlayışı görmedim. Başbakan geldi konuştu dedi “devlet ticaret yapmaz” dedi nasıl bir konuşma ise devlet bizi vurup gebertiyor. Açıyoruz 10 kişi ile iftar yapıyoruz, böyle bir şey olamaz. Gerekirse sokağa çıkmaya kadar ileri gideceğiz” dedi.