61SAAT HABER SERVİSİ - MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Trabzon’da meskûn mahallelerde silah kullanan magandalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 
Açıklamasına, “Bireysel silahlanma, silah taşıma bir hak!” diyerek başlayan Tarım, “Dileyen ruhsatını alıp taşıyor ama hiç hakkı olmadığı halde dilediği yerde kullanıyor. Bu toplumsal sorun ilimizde hat safhada. Sevinçli günlerimizde silah kullanılması masum insanların ölmesine ve yaralanmalarına sebep oluyor” ifadelerini kullandı. 

MAGANDALARA SİYASİLER SAHİP ÇIKIYOR
Magandalara siyasilerin sahip çıktığını iddia eden Tarım, “Düğünlerde, maç sonralarında, asker uğurlamalarında, başka sebeplerle meskûn mahallelerde silah kullananlarla ilgili güvenlik güçlerimiz işlem yaptığı zaman siyasi güç sahipleri devreye girerek magandalara sahip çıkmaya çalışıyorlar.

BAŞINDA MERMİYLE DOLAŞAN ÇOK İNSAN TANIYORUZ
Çalışmalarını takdir ettiğimiz Emniyet Müdürlüğümüzün meskûn mahallelerde silah kullanılmasının engellenmesi konusunda biraz daha hassas davranmasını, bu konuda kendilerine gelebilecek siyasi baskılara itibar etmemelerini, bilinçli insanlarımızın da silah kullanmak isteyenleri uyarmaları ve engellemelerinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Başında mermiyle dolaşan çok insan tanıyoruz. Hep birlikte bu sorunu en aza indirmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bir hiç uğruna canlar gitmesin” diyerek açıklamasını bitirdi.