16 Temmuz Pazar Günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek törenle başlayacak olan turnuva, yıldızlar ve gençler olmak üzere iki kategoride oynanacak.

oplam 25 takımın yarışacağı turnuva Trabzon futbol tarihinde önemli bir yere sahip olması özelliğiyle öne çıkıyor.

1977-1983 tarihleri arasında 7 yıl üst üste Trabzonspor tarafından organize edilen ve turnuva kazananlarına altın kolye hediye edilmesinden ismini alan turnuva bugün Türk Futbolunda önemli konumda bulunan bir çok futbolcu ve spor adamının yetişmesine öncülük etti.

Bizim Neslin Uşakları Derneği tarafından yeniden organize edilen turnuva ile geçmişi hatırlatmak ve mahalle futbol kültürünü yeniden filizlendirmek hedeflendiği ifade edildi.

Turnuvaya başvuran takımlar şöyle; Gençler Kategorisi: Çağlayanspor, Bahçetepe, Toklu Gençlik Spor, Hekimoğlu Doğanspor, Akrepspor (Arsinspor), 1461 Soğuksuspor, Söğütlüsopr Sırtlanları, Maçkaspor, Faroz Gençlik, Sotka Gençlik, Hücümspor. Yıldızlar Kategorisi: Çağlayanspor, Yeşilova Gençlikspor, Korsanspor, Yavuz Selim Gençlik, Genç Yıldızlar, Aslan Parçaları, Boca Juniors, Hekimoğlu Doğanspor, Akrepspor (Arsinspor), Yavru Hamsiler, Söğütlüspor Sırtlanları, Engin Kara, Efsane 61 (Hızırbey), Kuzeyin Çocukları