61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi’nde bulunan eski adı Haraka olan Yolbaşı mevkiinde yıllardır çözülemeyen yol sorunu vatandaşları isyan noktasına getirdi. 

Harakalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bülbül geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Konuyu onlarca kez kamuoyu ile paylaştık, yetkili her kuruma başvurmamıza rağmen bir çare bulamıyoruz. Mahallemizin yolu planda olmasına rağmen yıllardır asfalt dökülmüyor. Başka mahalleler yeni plana alınıp hemen dökülmeye başlarken biz yıllardır bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Mahalleli yol sorunu ile ilgili bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüşmek için eski belediye önünde toplandı. Halk günü olması sebebiyle vatandaşlar aralarından temsilci seçerek Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüşüp sorunlarını anlattı. 

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesinden edinilen bilgiye göre Yolbaşı mevkiinde, çiftçi tarafından bozulan yolların tamiri için 888 ton asfalt ve bin 320 metre küp beton döküldüğü kaydedildi.