TUTUKLULAR ÇOK

Türkiye 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından büyük bir şok yaşarken başlatılan operasyonlarla binlerce FETÖ üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece her ilde cezaevlerinin doluluk oranı da kapasitesinin üzerine çıktı. Trabzon’da da kapasitesi 680 olan Bahçecik Kapalı Cezaevi’nde mahkûmların vardiyalı yatırıldıkları öğrenildi.

NÖBETLEŞE YATIYORLAR

Aynı koğuşta bir yatağı paylaşan mahkûmların 8 saatlik uykudan sonra yer değiştirdikleri ifade edildi. Fazla yığılmadan dolayı bazı mahkumların ise yemek salonlarında, merdiven boşluklarında ve camlı koridorlarda hazırlanan yataklarda yattığı iddia edildi. Yatak sorunu yaşayan mahkumların farklı cezaevlerine nakillerini istedikleri belirtildi.

AÇIK CEZAEVİ DAHA KÖTÜ

Cezası biterek tahliye olan bazı mahkûmlar ise, "Aşırı yoğunluk var ama sonuçta bizler de insanız ve cezamızı bu şekilde çekmeyi hak etmiyoruz. Açık cezaevlerinde durum daha kötü; banyoda yatan arkadaşlarımız bile var. Bakanlığın buraları bir an önce denetlemesi ve aşırı yoğunluğu başka illere kaydırarak rahatlatması gerekiyor" dediler

300 KİŞİ YATIYOR 

Kader Mahkumları Derneği Trabzon Şube Başkanı Turgay Yıldız ise, cezaevlerinde şartların zorlaştığına dikkat çekerek, “Şu anda cezaevinde 100 kişilik koğuşlarda 300 kişi kalıyor. İnsanlar yerde yatıyor. Vatan hainleri yüzünden cezaevlerinde yer kalmadı. En azından kısmi af çıkarsa bu sorun ortadan kalkar” açıklamasını yaptı. 

 Kemal BEKTAŞ