61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da kapatılsın, kapatılması tartışmasıyla gündeme gelen,  Kahramanmaraş Caddesinde yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm bulmak için Büyükşehir Belediyesinin ortaya koyduğu proje tartışılmaya devam ediyor. 

Proje ilk olarak Trabzon Büyükşehir belediye Meclis üyelerine açıklanırken, sırada şehrin diğer bileşenleri olduğu kaydedildi. Bu noktada ilk olarak Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon Bileşenlerine proje açılacak. 

TMMOB Bileşenleri yarın Trabzon Büyükşehir Belediyesine davet edilerek burada toplantı yapılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak’ın hazır bulunacağı toplantıda TMMOB Trabzon Bileşenlerine proje detaylı bir şekilde anlatılarak öneriler alınacak. 

Projenin Kasım ayı içerisinde olgunlaşma cihetine gitmesi hedeflenirken Aralık ayında uygulama aşamasına gelmesi hedefleniyor. 

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden de projeye öneriler alınmaya başlandı. Bu önerilerden birinin ceplerin dalcık şekilde yapılması oldu. 

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Maraş Caddesinde 3 tane cep varsa, bir yönden öbür yöne girişlerin dalcık yapılması lazım. Öyle bir işleme başvurulduktan sonra tüm ulaşımı yerin altına geliştirme daha uygun görülecektir. Arkadaşlar bu notu alsın çalışsınlar” dedi.