Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan belediye meclisini CHP İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’da takip etti. 

MARAŞ CADDESİ KAPANACAK MI?
CHP Grubundan Ömer Dayı’da gündem dışı söz aldı. Dayı, “Bu Maraş Caddesinin trafiğe kapanacak söylemi sürekli konuşulmakta. Bu konu hakkında ve şehrin malum bir trafik sorunu var. Bu trafik sorunun çözmek için Ortahisar Belediyesi olarak proje çalışmanız var mı?”  diye sordu. 
Başkan Genç, “Uzun sokak trafiğe kapatıldığında Volkan bey belediye başkanımızda ben il başkanıydım. Kendisi hatırlattı. İlk arayıp tebrik edenlerden biriydim. Şuanda şehrimize ziyaretçiye burada trafik vardı desek güler bize. Maraş Caddesi aynı amaçla tanzim olur diye teklifte bulunmuştum. Geçmiş dönem büyükşehir belediye başkanımıza talebimi bulundum. Olmadı. Şuanda Maraş Caddesinin trafiğinin yeniden tanzimi ilk görüştüğümüz konulardan. Olumlu görüşü var. Komple trafiğe kapatamıyoruz. Meydan’da tek bant işleyen trafiğimizi var. Maraş Caddesinde trafiği tanzim ederek orada ki görüntüyü tanzim etmemiz lazım. İnşallah bir çalışma yürüyor. Nihayetlenir ve hepimizin arzuladığı çehreye Maraş Caddemiz kavuşur diye düşünüyorum” dedi. 

15 TEMMUZ’DA ÜCRETSİZ, 29 TEMMUZ’DA ÜCRETLİ

Dayı, “15 Temmuz’da otobüslerin ücretsiz hizmet verdiğini gördük. 29 Ekim’de ücretli olarak uygulandı. Bu ayrımı öğrenmek için söz aldım” dedi.
Başkan Genç, “Bir neden aramadan bunu da talep edelim? Aynı şekilde haklı bir teklif olarak gündeme getiririz.  Talep edelim. Aynı şekilde Cumhuriyet bayramımızda olsun” diye konuştu.