Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 39.’su düzenlenecek olan Yarı Yıl Maratonu, 4’sü düzenlenecek 10 km’lik koşusu ve 24.’sü düzenlenecek Halk Koşusu için bir basın toplantısı düzenledi. Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl dönümü çerçevesinde 24 Şubat tarihinde saat 09:00’da Valilik önünden başlayacak koşu için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına, basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Toplantıda özetle Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: 
Söz konusu organizasyona her yıl ülkemizden yüzlerce atletin dışında çeşitli ülkelerden sporcular katılmakta. Geçen yıl 773 yerli ve yabancı olmak üzere sporcu iştirak etti. Bu yıl organizasyonun kayıtlarına elektronik 23 Şubat saat 17:00’a kadar sürecek. 
Bu yıl parkurun atletizm federasyonu ile istişare yaparak, uluslar arası ölçümcüler eşliğinde değiştirip valilik önünden saat 09:00’da başlatılarak Şenol Güneş Caddesini takiben, itfaiye önünden dönülüp Beşirli istikametine gidilip, burada dönülüp tekrar İtfaiye Kavşağına dönülecek. 
Toplam 21 km nihayetten Yenimahalle’de ki fuar alanında sona erecektir. Güzergah bu şekilde kararlaştırıldı. Maraton 21 km’si ile 2 tur halinde bitirilecek. 

453 KİŞİ ŞUANA KADAR MÜRACAAT ETTİ
Bu organizasyonlara uluslararası müsabakacılar katılıyor. Şuana kadar ki rakamlara göre; 
22 yabancı sporcu müracaatını yapmış bulunmakta. Bugün itibariyle yabancı sporcular dahil yerli sporcuların toplamı 285 kişi 21 km’lik yarı maratona, 178 sporcu 10 km’lik koşuya katılacağını beyan etti. 
Trabzon’da gerçekleştirilecek olan yarı maraton ve 10 km’lik koşuda bize göre hepsi gönüllerin şampiyonu olacaktır” 

BİN KİŞİYE YAKIN BEKLENİYOR… 
Başkan Gümrükçüoğlu ödül törenini ise, “Aynı gün saat 14:00’da şehirde ki Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiş olacaktır” diyerek açıkladı. 
Gümrükçüoğlu, “Gençlik Spor bakanlığımız bu konuda desteğini sürdürüyor. Spor Toto Başkanlığımızın bu konuda desteği sürmekte. Ayrıca diğer sponsorlarımız desteklerini devam ettirmekteler. 
Bugün ve yarın akşama kadar müracaatlar devam edecek. Tahmin ediyorum bu rakam 700 ile 1000 kişi arasında olacaktır. Halk koşusuna katılanlar hariç…” diye konuştu. 

BAKAN VEYA VEKİLLER MARATONA KATILACAK MI?
Bakan ve Milletvekillerinin yarı maratona katılıp katılmayacağı ile ilgili soruya, “TBMM’nin seçim yılı olması münasebetiyle başkanlık seçimi var. O gün başlanacak ve sonuçlandırılmaya çalışılacak. 3 tur gerekirse 3 tur yapılacak. Birinci ve ikinci turda yeterli çoğunluk sağlanamayacak olursa 3. Tura kalacağı ifade edilmekte. Dolayasıyla o gün bütün milletvekillerimiz orada olacak. Bizim davet etmemizle birlikte akın ve milletvekillerimizin bu yıl ki yarı maratona katılmaya imkanı görülmüyor” dedi. 

MECLİS LİSTELERİ NASIL?
31 Mart Seçimlerinde, Meclis Listelerinin nasıl bulunduğu şeklinde soruya ise, “31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde aday değilim. Her müracaat edene başarılar dilediğimi ifade ettim. Onun dışında meclis listelerinin nasıl oluştuğuna dair her hangi bir önerimde olmuş değil, kendimiz bizzat o zaman çalışmaların içinde olmayacağımız münasebetiyle, her arkadaşa başarılar diledik” diye konuştu. 

BAŞKANLIĞI BIRAKTIKTAN SONRA NE YAPACAK?
Başkanlığı bıraktıktan sonra ne yapacağı şeklinde ki soruya ise Başkan Gümrükçüoğlu, kendi işleriyle uğraşacağını açıkladı. Bakanlık ve Ankara Bürokrasisinde görev alacağı iddialarına, “Beni kendimin teklifi talebi var. Ben 5 yıl Ankara bürokrasisinde çok yoğun çalışma içinde oldum. Ondan önce hekimliğim ile çok yoğun çalışma içinde oldum. 10 yılda burada, “24 saat esaslı, bir tek kelimeye kullandım. Çalıştık” bu yoğun dönemden sonra bir takım kendi şahsi ev, aile, yakın çevremdeki olan iş ve işlemlerle hakikaten yerine getirmem gereken bir çok hususu yaşayacak ve çalışacak olmam münasebetiyle bir göreve yakın olmadığımı belirteyim” dedi