61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Koronavirüs vakalarının her geçen gün hızla aratmasına rağmen, vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kuralına çok fazla uymadıkları görülüyor. 
Bu durumun en net şekilde yaşandığı yerler ise bu hafta sonu Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte, yayla ve köyler oldu. 
Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek yayla ve köylerine çıkan vatandaşlar, buralarda çeşitli eğlenceler tertipledikleri gözlendi. 

DÜĞÜNLER YAYLALARA ÇIKTI

Gelen son bilgilere göre hafta sonu bir çok yaylada düğünler yapıldığı belirtilirken vatandaşların sosyal mesafeye dikkate almadıkları, sadece maskeyle korunabileceklerini düşünerek horon oynadıkları ifade edildi. 
Jandarma birimleri yaylalarda ve köylerde sık sık devriye atarak toplu eğlenceleri engellemeye çalışırken vatandaşların bu uyarılarıda dikkate almadıkları gözlendi. 


NEYSEKİ YAĞMUR YAĞDI
Jandarmanın uyarısın dikkate almayan vatandaşları ise aşırı yağmur bir nebze olsun engelledi. Bir çok yaylada havanın serin ve yağmurlu olması nedeniyle bu tür organizasyonlara neyseki katılımın fazla olmadığı da ifade edilirken koronavirüse karşı vatandaşlar bir kez daha maske ve sosyal mesafe noktasında daha dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.