61SAAT HABER SERVESİ - Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Trabzon 1. Nolu Şube Başkanı Coşkun Dilber,  Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama sonuçları ile basın toplantısı düzenledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı toplantıda konuşan Dilber, “Yönetici atamaları” ile ilgili dikkat çeken örnekler verdi. Milli Eğitim Bakanlığına, “İçinizdeki kripto FETÖ’cüleri temizleyin” çağrısında bulunan Dilber, “Siyasi saiklerle hareket edenler, kendisinden olmayanlara adeta kıyım yaptı. Açıklanan mülakat sonuçlarından anlaşılıyor ki; sözde bir sendikanın yöneticileri ellerinde liste ile kimin hangi okula görevlendirileceğini, kimlerin saf dışı bırakılacağını hesap etmiş, sözde siyasilerde buna müsaade etmişlerdir. Üstelik kamuoyuna yansıyan iddiaları gizlemek için sonuçların liste halinde de yayınlanmadığı görülmektedir. Sonuçlar liste halinde yayınlansa yaşanan gayri ahlaki düzen tüm çıplaklığıyla ortaya dökülecekti” dedi.

BİR YERLERİN SİPARİŞİYLE…

İlk olarak Türkiye çapında örnekler veren Dilber, ardından ise Trabzon’da yaşanan durumu özetledi. Dilber, “Geçen yıl mülakatla barajın 60 olduğu yerde 59.20 ile bırakılan bir müdürümüz mahkemeye başvurmuş ve verilen puanın hukuksuz olduğu tescillenmiş ve mahkemeyi kazanmıştır. Yeni yönetici mülakatında mahkeme kararına rağmen bu müdürümüzü 50.40 verilmiştir. Bu örnekleri uzatmak mümkündür. Görüleceği üzere milimetrik puanlar verilerek, ince hesaplar yapılarak, bu makamlara anasının ak sütü gibi hak edenler elenmiş, yerlerine bilgi, birikim, tecrübe kriterlerine yerine bir yerlerin siparişiyle hiçbir ayırt edici meziyeti olmayanlara atanacak puanlar verilmiştir. Aslında düşük puan alanların neyi bilemeyerek düşük puan aldığından çok, yüksek puan alanların hangi soruları cevaplandırarak yüksek puan aldıkları sorgulanmalıdır” diye konuştu.

PARALALELİN SİYASİ CEMAAT  OLANI YANLIŞTA, SİYASİ…

Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığından sonuçların tüm valiliklerde liste halinde yayınlanmasını talep ettiklerini kaydeden Dilber, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Çünkü yönetmelik açıkça bunu emretmektedir. Ancak bu yapılmamıştır. Çünkü yapılan çirkinlik çok net ortaya çıkacaktır. Verdiği puanın arkasında duramayan bir idarenin, bu ülkeye nasıl bir katkı sağlayabileceği ortadadır. 15 Temmuz’u yaşamamıza sebep olan zihniyet ve uygulamaların başkaları tarafından başka ad ve nam altında yapılması, bu uygulama ve zihniyeti aklar mı? Paralelin, cemaat olanı yanlışta siyasi, kırtasiyeci veya sendika olanı doğru mu?”