61SAAT HABER SERVİSİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Trabzon-Erzican Demiryolu ile ilgili söylediği sözler Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem oldu. CHP’li üye Cahit Erdem’in gündem dışı söz alarak Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na Demiryolunun güzergahı ile ilgili soru, soru işaretlerini de kaldırdı.

HERKESÇE KABUL EDİLDİ...

Başkan Gümrükçüoğlu, “Erzincan, Trabzon sahili Karadeniz’i doğuya bağlayacak olan hat. Bu tabi ki dünya ulaşımı açısından ehemmiyeti olan husus. Gerek Karadeniz’e kuzey ülkelerinden veya Güney’den gelecek mal hububat gibi naklinin esas güzergahı. Bu münasebetle onda beis, tereddüt yok. Herkesçe kabul edildi. Sayın Başbakanca da kabul edildi.

BATUM İLE KAST EDİLEN...

Burada Batum ile kast edilen, güzergahı tartışıldığı zaman o dönem Ulaştırma Bakanımız olan şimdi Başbakanımız olan sayın Binali Yıldırım dedi ki, “bunun en iyisini mühendis teknik çalışma, topografyanın, coğrafyanın en doğru dediği güzergah ile getireceğiz. Yani birisi oradan geçsin, birisi benim oradan geçsin şeklinde değil de tabiatın, mühendisliğin gerektirdiği şekilde gelsin” doğru bir cümleyi ifade etti” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gümrükçüoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu şekilde sahile geldi.  Orada kast ettiği ilaveten sahilden Batum’a bir demiryolu olmasıydı. Türkiye’nin 2025-30 projeksiyonunda Samsun’dan itibaren sahil projeksiyonunda Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ve Batum sahil demiryolu hattı da var. Sayın Başbakanın kast ettiği oydu. Ama sizinle mutabık olduğumuz gibi bizim de takip ettiğimiz esas olan Erzincan Trabzon Demiryolunun olmasıydı. Bu vadedildi. Bunun vadedilmiş olması teyit olması önemli. Biz de bu teyidi haydi bakalım yatırıma sevk edin diye takipçisi olacağız. Önemli bir kabul içindeyiz”