61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantılarını bugün Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı ile sürdürdü. Meclis Başkan Vekili Nusret Onur’un başkanlık yaptığı mecliste gündem maddeleri konuşuldu.

CAMİİ DERNEĞİNE SATIŞI İSTENDİ
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Esenyurt Mahallesi’nde yer alan 2 katlı kagir ve 4787 metrekare olan fındık bahçesinin camii derneğine satışına onay verilmesi istendi. 

SATIŞA ONAY VERİLMEMELİ
İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, satışa onay verilmemesi gerektiğini ve buranın tahsis edilmesinin daha uygun olduğunu ifade etti. Çakıroğlu, “Yerlerimize sahip çıkalım. Bir derneğe bu alanı satış yoluyla bırakmayalım. Ancak tahsis edilebilir, gerek 10 yıl gerek 20 yıl süreyle. Bir dernekte değil de Ortahisar Belediyesi’nde kalmalı” ifadelerini kullandı.

DERNEK KAPANSA YENİDEN CAMİYE KALIR
Ak Parti sıralarından, camii derneğinden böyle bir talep geldiği için gündeme alındığı söylendi. Bazı meclis üyeleri de camiiye bu kadar alan gerekli mi derken bazı meclis üyeleri de bırakılmasının bir sorun teşkil etmeyeceğini ve bu derneğin kapanmasının ardından yeniden camiiye kalacağını ifade etti. 

DERNEĞE SATIŞ İZNİ VERİLMEMELİ
Ayrıca bu alanın derneğin satışa çıkaramayacağı şekliyle derneğe satışa onay verilebileceği dile getirildi.

MÜLKİYET SATIŞI OLMAMALI
CHP Grup Başkanı Turgay Şahin de mülkiyet satışına izin verilmemesi gerektiğini savundu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından komisyondan geldiği şekliyle oylamaya sunularak oy çokluğu ile kabul edildi.