61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’a 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kuruluyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün talebi doğrultusunda bu istasyonlardan biri sahil kesimine biri de şehrin yukarısına kurulacak. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesine, Botanik Park’ta yer talibinde bulunulurken burasının ağaçlık olmasından dolayı yer tahsisinin yapılamadığı kaydedildi. 
Ancak Büyükşehir Belediyesi, Botanik Park yerine, Osman Bölge Müdürlüğünün hemen karşısında bulunan sahil alanında yer tahsisi yapıldı. Bu tahsis ise Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İsmail Hakkı Küçükali, “11. bölge Müdürlüğü ilimizde kurulu. 
Bunları hava tahmin raporlarını gözlemlerini güzel yapmak için OMGİ kuruluşu ile ilgili yer talebinde bulundular. Batonik Parkın olmama nedeni ağaç olması. bayrak direği yer talip ettiler. Etrafı çitle çevrilecek.  5 yıllığına biz bunu bedelsiz olarak bölge müdürlüğüne tahsisini uygun gördük” dedi. 

Bunun üzerine Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Botapik Parkından istediler ama botanik ağaçlık alan olduğundan dolayı olmuyor. Onun karşısında fındıklık içinde arazimiz olması lazım. Kamuya tahsisli arazimiz olması lazım” dedi. 

Küçükali ise, “Bunların bir tanesi sahil kısmında. Bir tanesi de yukarda ki kiralayacakları alanda olması gerekiyor.  Milli Emlak’tan konuyla ilgili yer talep ettiler” dedi. 
Başkan Gümrükçüoğlu ise bahsedilen fındıklık arazinin bulunduğu yerde kamuya ait yer olduğunu buranın da bakılmasını istedi.