61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesinde İskenderpaşa Otoparkının olduğu alanda yapılacak olan Meydan Parkı 3. Etap Projesi ve Yarı Otomatik Katlı Otopark Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 1. Etap ve 2. Etap Projelerinin devamı niteliğinde ki projeyle ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bölgede 412 araçlık yarı otomatik katlı otopark yapılacağını ifade etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, “ Meydan Parkı 3. Etap yarın yani 12 Şubat 2019’da ihale edilecek.

Birinci etap malumunuz 4 bin metre kare Meydan Parkı içine sıkışmış yer. İkinci etap tarihi belediye binası tescilli iki binamız, arkasında ki alanın düzenlenmesi ve yer altına lavabolar, toplantı odaları, 750 kişilik mescidin düzenlenmesiydi. Uzun bir uğraşlarla Trabzon’a kazandırılmış alan.

3. Etabın yarın ihalesi yapılacak…  Bu alan, İskederpaşa Camiinden doğuya doğru olan kısımdır. Şuanda açık otopark olarak kullanılan kısmın projesi yap – işlet - devret modeliyle yapımcıların huzuruna çıkacak uygulama” dedi.

Projenin içeriğini açıklayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Projesinde bu alanın üstü yine vatandaşımızın ve Trabzon’a gelen insanlarımız o güzergahın tümünü kullanacak. Ayrıca;  Limana, Havaalanına üniversite tarafına bir şehir balkonu gibi seyir terası gibi halkımızın vatandaşımızın çok rahat kullanacağı alan haline gelecek. Asıl önemli olanı ise 400 normal, 10 engelli, 2 elektrikli toplamda 412 araç kapasiteli zeminin altında meydana çıkarılmış olacak.

12 Şubat’ta yani yarın yapılacak ihalede burada şehrin önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark yönünden 4 katlı otopark kazanılmış olacak. 3 dönümlük alanda projesi icra edilecek alanın zemin katında Kafe, tarihi çeşme gibi sosyal donatı alanları yer alacak.  4 katlı yarı otomatik otopark şehrimizde hizmete başlamış olacak.

O alanında ki otopark 143 araçlıktı.. Yeni yapılacak otoparkla 400 normal, 10 engelli, 2 elektrikli olmak üzere 412araçlık otopark olacak” diye konuştu.