61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Yaz ayının gelmesi ve dövizin yükselmesi sebebiyle sürekli zamlarla gündeme gelen sebze ve meyvelerde Ağustos ayı güncel fiyatlar belli oldu.

Trabzon Toptancı Hali’nde Ağustos ayında bir önceki aya göre genel olarak fiyatlarda düşüş olduğu görüldü. Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan karpuzun Temmuz ayında haldeki en düşük fiyatı 70 kuruş en yüksek fiyatı 1 TL olurken Ağustos ayında bu fiyatın 60 kuruşa kadar düştüğü görüldü. Karpuzun fiyatının halde yer yer 1 buçuk TL’ye kadar da çıktığı belirtildi.

Öte yandan bir önceki ayın zam şampiyonu olan dometesin Trabzon Toptancı Hali’nde fiyatının 50 kuruş düştüğü, güncel fiyatlara göre domatesin en düşük 2,20 TL en yüksek ise 3 TL’den satıldığı öğrenildi.

Trabzon’da en pahalı sebze ve meyveler listesinin başında ise ithal Avokado oldu. İthal Avokadonun en düşük fiyatı 15 TL olurken en yüksek fiyatı ise  17,50 TL oldu. Ayrıca Trabzon’da cep yakan bir diğer ürün ise  ithal muzun koli fiyatı oldu. İthal muzu koli olarak almak isteyen vatandaşların en az 125 TL’yi gözden çıkarmaları gerektiği belirtildi.