Maçka’ya bağlı Üçgedik Mahallesi’ndeki mezarlıktan kabirleri taşıma kararı alan Şahin, eski muhtar Dursun Yeşilaras ile muhtarlık konusunda tartışma yaşadıklarını söyledi. 

Şahin, eski Muhtar Yeşilaras’ın seçimi kaybetmesinden kendisini sorumlu tuttuğu ve bir tartışma esnasından mezarlıkta bulunan kabirleri oradan almasını söylediğini iddia etti. 

Şahin, bu tartışmanın üzerine mezarları taşıma kararı aldığını ve yetkili kurumlara başvurduğunu söyledi. Yetkili kurumlardan alınan iznin ardından kabristanlıktan dün 3 mezar taşındı. 

Mezarların taşınması ile ilgili konuşan Şahin, “Bana artık o mezarlar orda kalsın taşıma dediler ama taşıyacağım. Bir kere laf ağızdan çıktı. Muhtar, seçimi kaybetti sorumlusu beni tuttu. “Mezarlarını alacaksın oradan” dedi. Daha isteseler de bırakmam” dedi. 

 Mezardan  Şahin, açıklamasında kararın doğru olduğunu belirtti. Şahin konuşmasında şunları kaydetti: “Eski muhtarla muhtarlık konusunda bir tartışmaya girdik. Oy vermedik diye mezarlığınızı oradan çıkarıp alın dedi. Bizde mezarlarımızı o mezarlıktan çıkarma kararı aldık. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Bakanlığına başvurduk, kabul edildi. Mezarlarımızı dün oradan taşıdık. 250 metre mesafede başka bir yere taşıdık. Ben bir şeye karar verdim mi geri dönmem. O belki vazgeçmiş olabilir ama ben vazgeçmem.  En doğrusu budur.”

Köyde Huzur Kalmadı

Üçgedik Mahallesi Muhtarı Ziya Yeşilaras ise mahallede huzursuzluk yaşandığını belirterek, “Ben muhtar seçildim. Sabahında yolu kesti. Benim yerimden geçemezsiniz dedi. Mahkemeye verdim, takipsizlik karırı çıktı. Köyde ki huzursuzluk benden kaynaklanıyorsa istifa ederim. Köyde huzur kalmadı. ” ifadelerini kullandı. 

Eski muhtar Dursun Yeşilaraz ise konuyla ilgili “Kendisinin bilgisinin olmadığını”  ifade etti.(Taka)