61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da bu yıl mezarlıkların Ramazan ve Kurban Bayramlarında temizlenmemesi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme geldi. CHP’li üye Burhan Cahit Erdem’in gündeme getirdiği konuyla ilgili konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, iş kur personellerin Botanik Park’ın yetiştirilmesi için kullanıldığı iddiasını yalanladı. Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botaniğe eleman kaydırılması mümkün değil’ dedi.

Konuyla ilgili meclise açıklayıcı bilgiyi ise Park ve Bahçeler Daire Başkanı Fatih Erol verdi. Önceki yıllarda mezarlıkların temizlenmesi için proje yaptıklarını kaydeden Erol, “60’ar kişilik İş kurdan eleman aldık. 3 bin 400 mezara nakledebilmek için otobüs kiraladık. Çim biçme makineleri aldık. Geçen yıl 850 mezar temizledik. Ancak bu yıl yapılan iş kur projesinde gelen arkadaşların tamamına yakını bayan olduğu için bir ekip kuramadık. Ramazan’da da Kurban’da da kuramadık. Bunu iş kur müdürümüzle de konuştuk. Erkeklere 35 yaş şartı koyulduğu için erkekler başvurmuyor. Daha çok bayanlar geliyor. Dolayısıyla bu yıl ekip kuramadık. Ama seneye başka bir planımız var. Eğer iş kur böyle devam edecekse seneye de kuramayız. O zaman bir hizmet alımıyla tüm mezarlıklarımızın temizletilebileceğini düşünüyorum” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu ise, “Hizmet alımıyla tüm mezarlıklar temizlenir. Ve veya...  Yine hizmet satın almayla olabileceği gibi onun için bir ekip oluşturduğumuzu varsayalım. Sırf bunun için. Ramazan bayramının 1 ay öncesinden başlar. 30 gün iyi bir zaman. Kurban Bayramının bir ay öncesinden başlar... Zamanlamayı iyi seçersek iki bayramda da maksadı hasıl eder...” diye konuştu.