61SAAT HABER SERVİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Yönetim Kurulunu tanışma toplantısı şeklinde yapılan organizasyonda konuşan Gedikli, aday belirleme sürecinde rakiplerin hamlelerini bekleyeceklerini açıkladı. 

Gedikli, “Biz göreve geldiğimizden beri 1 senedir sahadayız. Muhtarlarımızı 3’de2’sine yakının dolaştık. Tüm STK’ları ziyaret ettik, bürokrasiyi ziyaret ettik. Seçime hazır partiydik. 1 ocaktan itibaren sahada oluruz. Aralık 15’i aday son belirleme tarihi olduğu için isim belirlenmediği zaman olmaz. Genel Merkez kişiye özel anket yaparak Trabzon’un nabzını tutuyor. Şimdiye kadar Ayhan Sürmen var, Atilla Başaran, Kerim Eroğlu, Figen Bozkurt, Halil Yaroğlu bunların haricinde isim olarak belirtmeyip söylemediğimiz adaylarımız var. Bizim amacımız AK Parti’nin hamlesini beklemek. Mevcut belediyenin hamlesi beklenir ondan sonra muhalefet aday çıkartır. Rakiplerimize göre biz hamlemizi yapacağız. Allah’ın izniyle 3 hilalin sancağını Ortahisar’a asacağız” dedi. 

MHP RAKİPLERİNİN HAMLESİNİ BEKLEYECEK
Rakiplerin hamlesini bekleyerek ona göre strateji yapacaklarını kaydeden Gedikli, “Rakiplerin hamlesine göre biz her an  strateji değişikliği yapabiliriz. Adaylar aşağı yukarı belirlenmiştir, kafamızda belirlenmiş isimler vardır. Seçim çalışmalarında belli hamleler yapılır. En uygun adayı bulduğumuzda burayı kimin alacağını hesabını yaptığımızda sahaya çıkacağız. 
Futbol takımı kurarsın elinde 5 tane forvetin olur. Ama karşı takımın kuracağı defansa göre forveti belirlersin. Boyuna kaşına gözüne göre aday belirleyemeyeceğiz. Karşı takımın savunmasını görelim ona göre forveti belirleyeceğiz. 

GENÇ VE KADIN OLMASINI İSTERİM
Ben genç bir ilçe başkanı olarak genç isterim. Benim gönlümden geçen bayan adaydır ama önemli olan toplumun bunu kabul etmesi. 
Figen hanım başvurdu. 80 öncesi 80 sonrası partimizden elini ayağını çekmedi. Onun gibi adayların bizim için şereftir. Adaylık başvurularını 2 gün önce başladık almaya. 7 senedir siyaset yapıyorum. Pazartesi başlayacaktır patlamalar. Toplumumuzda liderimizin politikalarına büyük ilgi var” diye konuştu. 
Gedikli, “Bizim için değişen bir şey olmadı. Kopmalar olmasına rağmen yine de oyumuzu aldık. Koltuklar gelip geçidir. Bu koltukta ben varım. Ben bu koltuktan kalksam bile bu partiye vatandaşın teveccühüdür önemli olan. Vatandaşın gönlünde yeri vardır. Vatandaş demiştir ki MHP’nin politikalarını beğeniyoruz. 

MHP ÜLKENİN MERKEZİNDE PARTİDİR
Anket sonuçlarına baktığımızda bizden illaki kopma olmuştur ama kopmadan fazlası bize gelmiştir. Türkiye genelinde aldığımız oya baktığınızda birileri seçim öncesi MHP yüzde 3 oy alır, yüzde 4 oy alır. Bazı anket şirketleri MHP bitti, ortadan ikiye yarıldı dediler. Biz 24 Haziran seçimlerine büyük psikolojik savaşla girdik. MHP bu ülkenin merkezinde bir partidir. Biz böyle bir savaş ortamından çıkarak bu oyu aldık. 

AK PARTİ’DEN GELEN OYLAR
AK Parti’(den bize gelen oylar demeyelim… AK Parti kurulduktan sonra MHP’den giden oylar geri döndü… Bizim oylarımız tekrardan bize geldi şeklinde görüyoruz. Bu oy artışının bize Ortahisar seçimlerinde çok büyük artı kazandıracağına inanıyorum” dedi. 
Biz muhalefet etmek için muhalefet etmiyoruz. Ahmet bey içinde ılımlı yaklaşıyoruz, biz daha iyisini yapacağız diyoruz. 

REFİK KURUKIZ ADAY OLACAK MI?
Refik Kurukız, hiçbir adayımız başka partiye geçmemiştir. Refik bey bizim eski yöneticimizdir, partimizin başkanıdır, yeniden aday olacaktır. Refik bey Şalpazarı’nın sevilen bir ismidir. 

MUHAMMET ÖZTÜRK’ÜN ADAY ADAYLIĞI
Muhammet Öztürk’ün adaylık başvurusu olup olmadığın ile ilgili olarak ise Gedikli, “O ismi iyi değerlendiriyorum. Bizim eski başkanımızdır. Bizim herkese karşı kapımız açıktır. Ama bana her hangi adaylık başvurusu ulaşmamıştır. Bende basından öğreniyorum” dedi.