61 SAAT HABER SERVİSİ - ZEYNEP ALTUN

Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, İstanbul MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Aydınlar Ocağı Başkanı Ekrem Akgün, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mihrap Altınışık katıldı.

BİRİNCİ, ‘CHP DE MAALESEF YOLDAN ÇIKMIŞTIR’
Toplantının ilk konuşmasını yapan MHP Trabzon il başkanı Nihat Birinci şunları söyledi: " Öncelikle rahatsızlık geçiren Aydın Teke kardeşime geçmiş olsun diyorum. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşur. Katılan herkesi sevgiyle selamlıyorum. Geçen hafta İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında ve bugün Kayseri'de meydana gelen saldırıyı kınıyorum. Şehit olan güvenlik güçlerimize ve halkımıza rahmet diliyorum. Bu terör kumpasını ülkemize yaşatan ülkeleri ve ortaklarını lanetle kınıyorum. Hain FETÖ terör örgütünün yaptığı kalkışma sonucu 246 can toprağa verildi. Hem vatan içinde hem vatan dışında savaşıyoruz. Bahçeli'nin AKP'yi uyarması, ona gidişiniz gidiş değil demesi, AKP'nin dikkate almaması yüzünden ülke olarak çıkmaza girdik.  Geçmişte yoldan çıkan iktidar partisini Devlet Bahçeli yola almıştır. Atatürk’ün kurduğu  CHP de maalesef yoldan çıkmıştır kurulduğu gibi kalmamıştır. Ülkücü ülkücünün kan kardeşidir. Kendi içimizde elbette ters düştük ama konu dava olunca kenetleniriz."

HALEP’TE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR
MHP İstanbul Milletvekili İsmail Fuat Aksu ise, "İnsan kanından beslenen, şerefsiz terörist cellatları bugün Kayseri geçen hafta İstanbul’da ülkemizi kana buladılar. Şehitlere rahmet, yaralılara şifa, halkımıza da sabır diliyorum. Ülkü davasında terörle mücadele eden tüm şehitlerimi rahmet ve minnetle anıyorum. Aylardır kuşatma altında olan insani yardım malzemesinin bile girişine izin verilmeyen Halep’te insanlık dramı yaşanıyor. Bu drama seyirci kalan herkesi duyarlı davranmaya davet ediyorum’’

‘AKP DÖNEMİNDE İŞSİZLİK 2 HANELİYE YÜKSELMİŞTİR’
‘’Türkiye hem iç hem dış gelişmeler nedeniyle sıkıntılı süreçler geçirmektedir. Bunlardan dolayı ekonomimiz yeterli istikrarı sağlayamamıştır. Adaletsiz vergiler, genç işsizlik...AKP ile işsizlik 2 haneli rakamlara yükselmiştir. 14 yıldır eğitim seviyesi düşmüş, ekonomi yeterli istikrarı sağlayamamıştır. Aynı zamanda Türkiye'nin dış borcu artmıştır. Türk halkı dolu dizgin borçlanan uluslararası camiada itibar kaybetmiştir. MHP Türkiye'yi içinde bulunduğu girdaptan çıkaracaktır. Bu da kesintisiz tam demokrasiyle mümkün olacaktır. Türkiye 20 temmuz 2016 tarihinden itibaren yaygınlaşan terör saldırılarına maruz kalmıştır. Öncesinde ise yani 15 temmuzda darbe kalkışması yaşanmıştır. Halkın ekmeğiyle beslenen hainler ülke içinde örgüt kurmuş ama başarılı olamamışlardır. 15 temmuz hiçbir partinin değil halkın birliğinin gücü olmuştur. Canını ortaya koyarak savaşan halkımız Yenikapı mitinginde kendini göstermiştir.

‘OHAL’İ KABUL ETTİK AMA…’
‘’MHP olarak OHAL’i ülkemizin selameti açısından destekledik. OHAL millete zarar verenlere karşı bir güvence olarak görülmüş, devletin elinin güçlendirilmesi maksadıyla ilan edilmiştir. Son zamanlarda boşanma, şiddet, gasp, hırsızlık artmış milli ve manevi değerler yok olmuş, terör artmış, Türkiye vatan şerefimizdir ve asla şerefsizlere teslim edilmeyecektir’’

SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIZ
MHP Genel Başkan yardımcısı Emin Haluk Ayhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
"Kayseri’de yaşanan olayı kınıyoruz. Şehit olan kardeşlerime rahmet, aziz milletime başsağlığı diliyorum. Türkiye 15 temmuzda çok önemli bir travma atlattı. Bu hala devam ediyor. Sosyolojik açıdan, psikolojik açıdan çok büyük bir darbe aldı. Bugün baktığın zaman adaletin üçte biri gitti. Ordu, polis, sağlık çalışanları, eğitim kurumları.. Hepsinden ülke olarak darbe yedik. Türkiye’nin bu girdaptan çıkması lazım.
Siyasi sosyal ve ekonomik açıdan ülke sıkıntılara gark olmuş bir şekilde. İşsizlik, fakirlik ekonomik problemler had safhada. Bütün bunlara baktığımız zaman ülke bitmiş durumda. MHP bunun  için gerekeni yapacak. 2 seçenek var milliyetçilik ve demokrasi. Çözüm sürecindeki Kobani’de, Suriye’de dediğimiz her şeyde haklı çıktık. Bugün ortada büyük bir problem var ve çözülmesi lazım. Terör.... Ülkeyi terör sarmış, farklı grupların iş birliğiyle devam ediyor. 15 temmuzda MHP’nin genel başkanı gelip oraya oturmasaydı bu kalkışma önlenmesi lazım demeseydi bu hadise ülkeyi kasıp kavuracaktı. MHP'nin genetiğinde bir uzlaşma olayı var. Millet sıkışsa, canı yansa sorunun değil çözümün parçasıyız. Bunun için millet iradesinin merkeziyiz. Sayın genel başkanımız siyasi çıkarları ile değil ilkeler ile hareket ediyor’’

TÜRKİYE'Yİ İÇİNDE BULUNDUĞU GİRDAPTAN ÇIKARMAK İÇİN
Anayasanın değiştirilmesi teklif edilmeyen maddelerini değiştirmek istediler önceki zamanlarda. Anayasanın Türk maddesini, yerel yönetimlerin özerkliği tartışıldı... AKP, CHP, BDP değiştirilemez maddelerini değiştirmek istediler. Şuan ki tartışmalar o zaman olanlardan daha hafif... Şimdi tüm bunlara baktığımız zaman MHP haklı ve kararlı duruşla anayasa görüşmelerine başladı. MHP sistemi rejim krizinden kurtarmak için açıklamasını net ve açık bir şekilde yapmıştı. MHP'nin önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ilkesiyle makul etkili, kritik bir siyasi tutum sergilemiştir. MHP’nin etkili olduğu maddeler ülkeyi içinde bulunduğu girdabından kurtarmak için. Hiçbir siyasi çıkar gözetmeden... Milli gelir azalır oldu. Gelişmeler negatif.  Temelde özel sektör kaynaklı olmakla beraber Türkiye’nin dış borcu 22o milyar dolara yükseldi. ithal etmeden üretemiyoruz, ithal etmeden ihraç edemiyoruz maalesef. Gelir dağılımı bozulmuş durumda. Kiralar artmış durumda. Sadece esnaflar değil kirada oturanlar da zor durumda. Enflasyon hiçbir zaman çok da aşağılara gitmesi mümkün durmuyor. Kaçakçılık sigara kaçaklığı özellikle fevkalade bir şekilde artmış durumda. AKP den dolayı ciddi bir şekilde cari açık var. En net şekilde söyleyebileceğim şey şu "Türkiye’nin çıkışı MHP’dir"

Toplantının sonunda salonda kalp krizi geçiren Aydın Teke'nin durumunun iyi olduğu açıklandı.

MHP'NIN TRABZON TOPLANTISINDA KALP KRİZİ