61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’dan önce ki yıl yıkılan Hüseyin Avni Aker Stadı, Yavuz Selim Futbol Sahası ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunun yerine yapımına başlayan Millet Bahçesinin bittiğinde nasıl olacağı belli oldu.


Projenin bittiğinde nasıl olacağını gösteren görsellerde en dikkat çeken ayrıntılar bölgenin bolca yeşil alana kavuşacak olması. Ortasında süs havuzu, etrafında futbol sahası bulunacak projede ayrıca yürüyüş ve fitnes alanları, çocuk oyun alanları, bulunuyor.


Projenin sorumlusu Cemal Arslan, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada projede açık ve kapalı otoparklarında bulunacağını ifade etmişti. 
Arslan o dönem yaptığı açıklamada, projenin yaklaşık 1 yılda tamamlanacağını ifade etmişti.


Arslan, “ "Projemizin süresi 300 gün. 300 gün sonra inşallah halkımızın kullanımına açacağız. Futbol sahasının önündeki tribün bin 12 kişilik olacak. Sporcuların kullanacağı soyunma odaları ve kulüp odaları olacak. Projede bir de açık otopark olacak" ifadelerini kullanmıştı. 

Trabzon'da 1951 yılında hizmete giren ve 65 yıl Trabzon sporuna hizmet verdikten sonra 26 Ocak 2017 tarihinde Konyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından kapıları kapanan ve yıkımına 29 Kasım 2017 tarihinde başlanan Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yıkım çalışmaları 20 Nisan 2018 tarihinde tamamlanmıştı.