Mitingde ilk olarak Akyüz konuştu. Akyüz, “Akyüz, "Karakol eksikliği var. İtfaiye ulaşım noktaları kurmalıyız. Şehrimiz için gereken ne varsa bunları yapabilmeliyiz. Trabzon bütün birikimleri ile tarihten beri her zaman gücünü göstermiştir. Ben insanlarıma güveniyorum. Sizlerde bize güvenin. Çok teknik, kaliteli bir ekibiz. Ortahisar Belediyemiz Trabzon’dur.. Trabzon’un ışığını parlatacağız. Gençlerimize umutlu bir gelecek, yaşanabilir bir gelecek bırakacağız.

AKSOY'U AKYÜZ TAKDİM ETTİ
Akyüz’ün ardından ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy konuştu. Aksoy’u CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz’ün anons ettiği görüldü. Akyüz, “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Prof. Dr. Atakan Aksoy’u ben takdim etmek istiyorum. Çok güzel projeleri var. Hep beraber bu şehri ayağa kaldıracağız” dedi.

Aksoy, “Türkiye, belediyecilik anlamında geleneksel belediyeciliği dahi tam olarak başaramamış durumda. Bunun için bilgiyi ve tekniği öne çıkaran, teknik kapasiteye ihtiyaç var. İnanın bir kaç milyon TL’lik yatırımlarla biz Büyükşehir Belediyesinde çok büyük gelir oluşturacak mekanizmaları kısa zaman içinde kurabiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda 6 ay içinde gelir getirecek ve Büyükşehir Belediyesini çok büyük zenginliğe kavuşturacak uygulamaları devreye alacağız” diye konuştu.