Trabzon’un Araklı İlçesinde milyonlar harcanarak büyük umutlarla yapılan KTÜ Araklı Meslek Yüksek Okulu Ali Cevat Özyurt Binası’nda hüsran yaşanıyor. Yaklaşık 800 öğrenci kapasiteye sahip olan okulda şuanda 140 öğrenci eğitim hayatını sürdürürken bu öğrencilerin yarısı ilçede öğrenci yurdu olmadığı için kayıtlarının dondurarak ilçeden ayrıldıkları öğrenildi. Okulda yeni bölümlerin açılması planlanırken öğrencilerin kayıt dondurmaları okul yönetimini zor durumda bıraktı.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Konuyla ilgili KTÜ Araklı Meslek Yüksek Okulu Yrd. Doç. Dr. Hasan Çebi Bal’a düşüncülerini sorduğumuzda Bal şu ifadelere yer verdi: “Çözüm bulma noktasında Sayın Bakanımızın danışmanı ile görüştük. Ayrıca yurt sorunun çözülmesi noktasında Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık ile de görüştük. Sorunun en yakın zaman içerisinde çözüleceklerini söylediler. Temennimiz, Araklı’da yurt sorunun en yakın zaman içerisinde çözülmesidir” dedi.

İLÇE TERKEDİLİYOR

Öğrencilerin kayıt dondurmasından dolayı ilçedeki esnafta zor durumda kaldı. İlçede esnaflık yapan bazı vatandaşlar, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirirken, “Paralar harcanarak ilçemize eğitime büyük katkı veriliyor. İlçemize güzel bir Meslek Yüksek Okulu yapıldı. Hayırsever işadamlarımızdan ve devletimizden Allah razı olsun. Ancak öğrenci yurdu olmadığı için maalesef okumaya gelen öğrenciler ya kayıt yaptırmıyorlar ya da ilçe dışında kalmayı tercih ediyorlar. Araklı’da öğrencilerin tutulması için acilen öğrenci yurdu, eğlence merkezlerinin yapılması gerekiyor. Yetkililerimizin konuyla ilgilenmesini bekliyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdi. (Sonnokta-Hüseyin Terzi)