Yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan Bilal Başkaya isimli şahsa minibüs çarptı. Kazanın etkisiyle ağır yaralanan Başkaya, yoğun bakıma kaldırıldı.

Yaşam mücadelesi veren Başkaya’nın ailesi haberi alınca şok geçirdi. Trabzon’da dolmuşçuların dikkatsizliği feci kazalara neden olmaya başladı.

24 saat içinde bir hemşire hayatını kaybederken bir vatandaş komaya girdi.

 İlk kaza dün yaşandı

Fatih Mahallesi’nde meydana gelen kazada yaya geçidinden geçmek isteyen 4 çocuk annesi Fatih Sevim, kırmızı ışıktan geçtiği öğrenilen minibüsün altında kaldı. Bu kazanın acısı daha tazeyken sabah saatlerinde buna benzer bir kaza daha meydana geldi. Bu defa Beşirli sahilinde yaşanan kazada Bilal Başkaya, yaya geçidinden karşıya geçmek isterken bir minibüsün çarpmasıyla ağır bir şekilde yaralandı.  

Kaşüstü Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Başkaya, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Başkaya’nın iş adamı yeğeni Hüseyin Başkaya, “Minibüs şoförü kardeşlerimiz dikkatsiz davranıyorlar. Onlar da evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar ama çoğu dikkatsiz. Bu nedenle insanların hayatlarını karartıyorlar. Sırf yolcuya yetişmek için kazalara sebep veriyorlar. Dikkatsiz davranıyorlar” dedi. Minibüs şoförünün gözaltında olduğu öğrenildi

(taka)