61SAAT HABER SERVİSİ - 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında, İstanbul’da Belediye Başkanlığını kimin kazandığı tartışmaları sürerken Trabzon’dan tartışma yaratan bir paylaşım geldi. CHP’nin Trabzonlu adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi önde bitirmesinin ardından Trabzon’un Pelitli Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Usta, sosyal medya hesabından ağır ifadeler içeren bir paylaşımda bulundu. 

TEBRİK EDEN KİM VARSA KINIYORUM… 
61saat'in haberine göre: 
Aynı zamanda Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı da olan Usta, paylaşımında "Arkadaşlar ikinci 15 Temmuz darbe girişimi bu Allahsız FETÖ’cü ve Kemalistler Martın Sonu Bahar şifreleri ile sandık başkanları FETÖ’cü memurlar ve satılmış müşahitlerle İstanbul’u almış gösterdiler. İstanbul’un 25 ilçesini AK Parti alacak başkanlığı kaybedecek yok ya! Kimi kandırıyorsunuz Ankara da aynı… Ekrem İmamoğlu, FETÖ’cülerle beraber ve kemalist bir zavallıdır. Bu adamı tebrik eden AK Parti’ye gönül vermiş kim varsa kınıyorum. 30 sandık başkanı puanda gözaltına alındı. Bu satılmış adamlara devlet aklı gereğini yapacak. Yer uyanık gök uyanık düşman uyanıkken uyUmak maskaralıktır. İnlerinize gireceğiz. Allahsız p…ç kuruları’’ ifadelerine yer verdi.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU
 Bu ifadeler sonrasında ise CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, yine sosyal medyadan Usta’nın bu sözlerini paylaşarak suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Uzun, "‘'Gençlik Spor İl Müdürülüğü Pelitli Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Usta için savcılığa suç duyurusunda bulunduk’’ açıklamasını yaptı.

STK BAŞKANIYIM
 CHP’nin suç duyurusunun ardından ise Usta, bir açıklama yaparak "Ben orjinal Trabzonluyum, senin paylaştıkların benimkinin yanında hiç kalır. Bunlar siyaset değil yalnızca gerçekler. Hakan Usta Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel başkanı, Trabzon'un en eski kulübü Necmiatispor kulubü Asbaşkanı, ben STK başkanıyım, ümmetçiyim ve bütün "İzm"lere karşıyım ne diyeyim. Daha senin partin beni ilgilendirmez. Evet söylediklerimin arkasındayım” dedi. 

İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN EMRİNE ALINDI
 Konuyla ilgili bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı da devreye girdi.  Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, konuyu araştırmak üzere müfettiş görevlendirdiği kaydedildi. Hakkında soruşturma başlatılan Usta’nın, soruşturma bitimine kadar il müdürlüğünün emrine alındığı bildirildi.