61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Beşikdüzü İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, son günlerde çakarlı araç kullanımı ve trafikte geçiş üstünlüğü ile ilgili olarak sosyal medyada yaptığı paylaşım olay oldu. 
“Sayın arkadaşlar” şeklinde başladığı paylaşımında Kadıoğlu, ilk etapta çakarlı araçların kullanımı ve geçiş üstünlüklerini tanımladı. 
Kadıoğlu, “Yani trafikte seyir halindeyken, polisin, ambulansın, itfaiyenin dışında bazı vatandaşlara da geçşi üstünlüğünün, ayrıcalığının tanınması, imtiyazlı hale getirilmesi hem de bunu kanunlaştırılması. Olsa olsa bu tür uygulamalar Ortadoğu ülkelerinde olur. 
Yani sen, ben yolda, trafikte beklerken birileri bekmeyecek. 
Niye onların geçiş üstünlüğü var da senin yok. 
Sen bekle, bekle.. 
Senin iin önemli değil” ifadelerini kullandı. 
Müftü Kadıoğlu, paylaşımına şu şekilde devam etti: 
“Sanırım gözden kaçmıştır en kısa sürede düzeltilmelidir. 
Bu tür uygulamalar hem İslam dinin yasaklamış olduğu sınıf ayrımcılığını doğruyor, hem de segili Resulullah Aleyhi ve Selamın uygulamalarına tamamıyla aykırıdır. 
Hiç unutmayalım ki İslam sınıf ayrımını, imtiyazlı konumları, üstünlük taslamaları kaldırdığı için bukadar yayılmıştır, sevilmiştir, benimsenmiştir. 
Allah katında geçiş hakkı takvadadır” 

ÇAKAR KULLANIMI ONLAR İÇİN YASAKLANMIŞTI
Öte yandan İçişleri Bakanlığı 1 kasımdan itibaren uygulamaya koyduğu yeni düzenleme ile özel araç sürücüleri dahil yetkisiz çakar kullanımını yasaklamıştı. 
1 Kasım tarihinden itibaren kamuda, mahalli idarelerde, diğer meslek kuruluşları ve üniversitelerde üst yönetici, genel müdür, daire başkanı veya başka unvanlar ile görev yapan kamu görevlilerinin kullanımındaki araçlarda çakar olarak tabir edilen ışıklı uyarı işaretlerinin kullanımına izin verilmiyor.