Trabzon’un Ortahisar İlçesi Yenimahalle’de bulunan incirlik Camisine asılan Atatürk fotoğrafı ile ilgili Trabzon İl Müftülüğünün tavrı tartışmaları da beraberinde getirdi. 

İncirlik Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Sait Yılmaz, kendisini önce Trabzon Müftülüğünden sekreterin aradığını ardından müftü yardımcısı sıfatıyla başka bir kişinin aradığını öne sürerek,  “Bana ‘O resmi oradan kaldırın.’ şeklinde bir ifadede bulunuldu. Ben de ‘Birincisi o resim diyemezsiniz, Atatürk’ün fotoğrafı diyeceksiniz. İkincisi o fotoğraf Zafer Bayramı’mız bittikten sonra iner. Kimse indiremez’ dedim” dedi. 

ESEFLE KINIYORUM
 Konuyu değerlendiren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucusudur. Kurtuluş Mücadelesinin kahramanıdır. Yakında yüzüncü yılını kutlayacağımız, Cumhuriyetimizde halen Atatürk üzerinden tartışma olmasını doğru bulmuyorum ve esefle kınıyorum” dedi. 

O TAVRI REDDEDİYORUZ
 Cora açıklamasına şöyle devam etti: “İncirlik Camisinde ki olayı bir güzellik olarak değerlendirmemiz lazım. Bayrak ve Atatürk fotoğrafı asılmasını ben pozitif yaklaşım olarak görüyorum. Hoş olmuştur. Günün anlam ve önemine uygun şekilde caminin dışına bir posteri asılmış olmasını bir sorun halene getirmek doğru değil. Bu başka yerlerde yapılsa belki de teşekkür edilidi. Müftülüğün bir tavrı varsa bunu da reddediyoruz” dedi. 

BENDE BEKLEDİM
 Milletvekili Cora, Cuma hutbesinde Atatürk’ten bahsedilmemesi ile ilgili de konarak, “Diyanet işleri Başkanlığı Cuma hutbesinde bütün her şeyden bahsetti ama Atatürk’ün isim olarak zikredilmesini ben de bekledim doğru olmadı. Bu tip hareketler ve yaklaşımlar bence onların da itibarını çok fazla bir şey katmıyor. Daha kucaklayıcı bir yaklaşım içerisinde olmaları her şeyden evvel bize de katkı sağlar” açıklamasında bulundu. Kaynak: Sonnokta