61SAAT HABER SERVİSİ - 
Dere kenarında yapılacak olması nedeniyle muhalefetin sert eleştirilerine neden olan yeni  Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilgili İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile konuştuk. 


TEZİNİ DERE TAŞKINLARI ÜZERİNE YAPTI
İnşaat Mühendisi olan ve tezini de dere taşkınları üzerine yaptığını kaydeden Kuvvetli, “Bu Trabzon’da ki terminal binası ihale öncesinde düşüncelerimizi belediye başkanımıza söyledik. İnşaat mühendisi olmam hasebiyle milletvekillerimizin açıklamasını yaptığı heyelan boyutunu bilen bir insanım. Tezimi dere taşkını üzerine yapmış mühendis bir arkadaşınızım. 
Dere yatağına yapılması planlanan terminal binasının orada olmaması noktasında parti olarak belediye başkanımıza bildirdik. Kendileri bizi ziyarete geldiğinde bile olayı biraz daha düşünmelerini talep ettik” dedi. 

ORADA YAPMAK İMKANSIZ MI?
Kuvvetli’ye,  yeni Şehirlerarası Otogarın, Değirmendere’de ihaleye çıkılan yerde yapılıp, yapılmamasının imkansız olup olmadığı sorusuna ise,  “İmkansızlıkları neden zorlayalım. Riski varsa, ondan daha az riskli yerlerde yapmakta fayda var. Bu risk var mı? Bana göre var. İmkansız üzerinde gitmeyelim. Burada bu binanın yapılması riskli. Yani ben yaptığım araştırmada, 50 yılda bir, 40 yılda bir tekerrür muhtemel büyük taşkınlar oluyor. Eskiye baktığında 1988’e hatta daha eskiye gittiğimizde 30 yıl öncesinden de yine aynı büyük felaketler bu derelerde yaşanmış. Kaldı ki o zaman ile bu zaman arasında biraz daha fark var. Çünkü dere yatakları dolduruluyor, yapılaşma yapılıyor. Eskiden öyle değildi, dolayasıyla belki yeni bir taşkın olması onlardan daha büyük felaketler yaşatacak. Bana göre riskli..” dedi. 




RİSKLERE KARŞI ÖNLEM ALINARAK YAPILAMAZ MI?
Bölgede risklerin bilindiği ve bu risklere karşı yeni Şehirlerarası Otobüs Terminalinin önlem alınarak yapılıp yapılamayacağına ise Kuvvetli, “Risk taşıyacak olan bir yerden ziyade, daha az risk taşıyacak veya hiç risk taşımayacak yerlerde yapmamız daha mantıklı olmaz mı? Biz onu söylüyoruz ve onu öneriyoruz. Et Entegre tesisinin de Düzköy’de dere yatağında yapılmaya başlandığını biliyorum. O da riskli. Yani geçmişe gitmeye gerek yok. 1988’i bizzat orada 2 gün kalarak yaşamış bir insanım. O taşkın olduğu zaman, orada yapılacak terminal binasını veya et entegre tesisinin zarar görmeme ihtimali yoktur ben göremiyorum.  Benim görüşüm bu: İmkansızdan ziyade, daha az riskli veya bu felaketlerden etkilenmeyecek risksiz alanda yapımız mantıklı olurdu. Mesela Terminal binası ben isterdim, Doğu - Batı aksında yapılsın. Belediye Başkanı buraya geldi ona da söyledim “Nerede yapacağız” Cami yapıldı onun orada dünya kadar yer var orada yapılabilir. Moloz’da büyük bir yer var. Belki Çimento Fabrikasının yeri ki bilmiyorum orada da yapılabilirdi. Bana göre mantıklı olan bu projenin doğu - batı aksında yapılmasıydı.