61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı toplantıları bugün devam etti.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun katılmadığı toplantıyı  Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti. 

Mecliste ilk olarak Faaliyet Raporu oylandı. Raporla ilgili görüşlerini belirten cHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, "İdare çok güzel faaliyet raporu hazırladı. Bunlar bize fotokapi kağıt getirirlerdi. Bunu diye diye, Atatürk resmini de diye diye ben koydurdum. Bu rapor değil, daha öncekini.. 
Faaliyet raporunu hazırlayandan başka bir de benden başka kaç sayfa olduğunu bilmez. 411 sayfa.. 200 fotoğrafa bir şey demem. Akyazı'nın fotoğrafı varda niye bu meclisin bir fotoğrafı yok.. 

Rutin belediyecilik anlamında yol, parke bakım yapılmış. 
Yapılmayanlar var. Yani siz strtajik planda ya da performans programına koyulup gerçekleştirilmeyen işler var. 
34 yeni otobüs alınacak denilmiş 3 tanesi alınmış. 
8 Hafif Raylı Sistem tramvayı alacağız denilmiş o da anılmamış. 
Yıllık asfalt üretimimiz 200 bin tona çıkaracağız demişiz, 135 binde kalmış. Bir adet gençlik merkezi demişiz hiç daha projesi ortada yok. 
Kadın eğitim merkezi yapacağız demişiz.. O da yok. 
2 adet halı saha yapılacak demişiz, o da yok. 
Bir adet Mezbaha Yapılacak denilmiş o da yok. 
Bir adet Mega Luna Park yapılacak denilmi, belki inşaatı başlamasa da bunların en azından projelerinin faaliyette olması gerekir. bu da yok. 
Kültür ve Kongre Merkezi yok.. 
Şehir içi ana durakların projelerinin yapılanması yok. 
Otobüs duraklarının düzenlenmesi projesi yok.. 
Tanjantta 2. Katlı  Otopark koyulmuş yok.. 
Burada dikkatimi çeken husus var. Her ilçeye hizmet getirilmek istenmiş. Muhalefette ki belediyelere  de azda olsa hizmet getirilmiş. 
Yalnız yol ağına uyulmamış. 
Konuşmamın başında tüm ilçelere hizmet götürülmeye çalışılmış dedim.. 
Bana sorarsanız Ortahisar daha çok hizmet almalı.. 

Ortahisar ilçesinde sahilde, yeni yol yapılmamış. Şalpazarı, Tonya'da yukarıda ki kesimde yeni yol tahsis edilmiş. Programa bakıldığında Tonya, Şalpazarı, Maçka'da yeni yol doğru" dedi. 

ATAMAN YANIT VERDİ
Şahin'in, 'Muhalfette ki belediyelere az da olsa hizmet getirilmeye çalışmış sözlerine ise Ataman, "Belediyenin siyasi kimliğine bakmadan büyükşehir olarak her ilçede ne yapabileceğimize karar verip yapıyoruz. doğru yerde duruyoruz. Trabzon hepiizin. A - b - C partisinin önemi yok" dedi. 
Bu sözlere ise Şahin, bütün belediyelere hizmet görülümye çalışıldığını söylediğini yineledi..